12 sep 2018 13:36

12 sep 2018 13:36

Bärsärkagång vid psykos

TING: Man dömd till villkorlig dom och dagsböter

En tidigare Mariestadsbo i 30-årsåldern, numera boende på ett behandlingshem i Värmland, har dömts till 50 dagsböter och villkorlig dom för skadegörelse och hemfridsbrott.
I slutet av september 2017 gick han bärsärkagång i Ullervad.

Huvudpersonen har hävdat att händelserna inträffade i samband med en psykos på grund av ohälsa efter drogproblem.

Mannen krossade två fönsterrutor på ett boende vid Ullervadsvägen, samt gjorde sönder en spis genom att lägga en mobiltelefon på en spisplatta med högsta värme. Detta resulterade att mobilen smälte ner på spisen, vilket orsakade omfattande skador. Det hände den mellan den 27–28 september.

Den dömde fortsatte sin vilda framfart på Muskötvägen och Kvarnvägen. Där krossade han rutan till en altandörr med hjälp av en kvast. Han trängde sig sedan in i hemmet, men blev utkastad. Kort efter detta krossade mannen flera rutor vid en annan bostad med en hantel och en blomkruka.

Tingsrätten dömer mannen till villkorlig dom och tror att brotten varit engångsföreteelser. Han ska betala närmare 21 000 i skadestånd till flera drabbade (11 500 kronor till Mariestads kommun).

Huvudpersonen har hävdat att händelserna inträffade i samband med en psykos på grund av ohälsa efter drogproblem.

Mannen krossade två fönsterrutor på ett boende vid Ullervadsvägen, samt gjorde sönder en spis genom att lägga en mobiltelefon på en spisplatta med högsta värme. Detta resulterade att mobilen smälte ner på spisen, vilket orsakade omfattande skador. Det hände den mellan den 27–28 september.

Den dömde fortsatte sin vilda framfart på Muskötvägen och Kvarnvägen. Där krossade han rutan till en altandörr med hjälp av en kvast. Han trängde sig sedan in i hemmet, men blev utkastad. Kort efter detta krossade mannen flera rutor vid en annan bostad med en hantel och en blomkruka.

Tingsrätten dömer mannen till villkorlig dom och tror att brotten varit engångsföreteelser. Han ska betala närmare 21 000 i skadestånd till flera drabbade (11 500 kronor till Mariestads kommun).