11 sep 2018 13:21

11 sep 2018 14:18

Stöld av flera elektronikprylar

MARIESTAD: Butikstjuvar slog till i Mariestad

Under måndagen stal tre okända män elektronikprylar vid Elgiganten. Gärningsmännen agerade proffsigt och stölden upptäcktes inte förrän de lämnat butiken.

Tillgreppet skedde runt 12.30-tiden på måndagen och värdet på det stulna godset beräknas till totalt 7 800 kronor.

Butikspersonalen har studerat övervakningsbilderna från händelsen och har då kunnat gå igenom förloppet. En person var först på egen hand inne i affärslokalen och tog med våld bort larmen på grejorna.

Väska

En stund senare kom det in två kollegor i butiken och de hade med sig en väska. När de lämnade lokalen hade de lagt i sex elektronikprylar (streaming-grejor) i väskan och försvann sedan snabbt från platsen i ett fordon.

Personalen upptäckte lite senare att sakerna var borta från butikens hyllor. Övervakningsbilderna kontrollerades och då uppdagades det hur stölden skett.

De tre männen är fortfarande inte identifierade. Men de färdades i en hyrbil som inte var från trakten.

– Förmodligen handlar det om ett turnerande sällskap som åker från plats till plats och genomför liknande brott. Butiken kommer att lämna in övervakningsbilderna till oss och sedan ska vi analysera vad dessa kan ge, säger Johan Frealdsson, chef för utredningsgruppen vid Mariestadspolisen.

Tillgreppet skedde runt 12.30-tiden på måndagen och värdet på det stulna godset beräknas till totalt 7 800 kronor.

Butikspersonalen har studerat övervakningsbilderna från händelsen och har då kunnat gå igenom förloppet. En person var först på egen hand inne i affärslokalen och tog med våld bort larmen på grejorna.

Väska

En stund senare kom det in två kollegor i butiken och de hade med sig en väska. När de lämnade lokalen hade de lagt i sex elektronikprylar (streaming-grejor) i väskan och försvann sedan snabbt från platsen i ett fordon.

Personalen upptäckte lite senare att sakerna var borta från butikens hyllor. Övervakningsbilderna kontrollerades och då uppdagades det hur stölden skett.

De tre männen är fortfarande inte identifierade. Men de färdades i en hyrbil som inte var från trakten.

– Förmodligen handlar det om ett turnerande sällskap som åker från plats till plats och genomför liknande brott. Butiken kommer att lämna in övervakningsbilderna till oss och sedan ska vi analysera vad dessa kan ge, säger Johan Frealdsson, chef för utredningsgruppen vid Mariestadspolisen.