06 sep 2018 10:12

06 sep 2018 10:12

Mariestad varmast i Sverige

MARIESTAD: Vänerns pärla slog värmerekord

Sommaren bjöd på en rad värmerekord. Den varmaste dagen i hela landet inträffade i Mariestad den 8 augusti då mätaren visade 34,7 grader!

SMHI har gjort en sammanställning av den extremt heta och soliga sommaren. I större delen av Götaland och Svealand är det den varmaste sommaren som någonsin har uppmätts. Mariestad var inget undantag och kan nu alltså kora sig rekordhållare sommaren 2018. På den andra sidan spektrumet finns Latnivaara där det huttrades rejält den 5 juni då temperaturen var -6,8 grader.

Andra rekordnoteringar i sommar:

• Lund hade 51 högsommardagar (+25 grader).

• Tropisk natt i Vinga den 3 juni (+20 grader).

• 123,5 mm nederbörd i Los den 30 juli.

SMHI har gjort en sammanställning av den extremt heta och soliga sommaren. I större delen av Götaland och Svealand är det den varmaste sommaren som någonsin har uppmätts. Mariestad var inget undantag och kan nu alltså kora sig rekordhållare sommaren 2018. På den andra sidan spektrumet finns Latnivaara där det huttrades rejält den 5 juni då temperaturen var -6,8 grader.

Andra rekordnoteringar i sommar:

• Lund hade 51 högsommardagar (+25 grader).

• Tropisk natt i Vinga den 3 juni (+20 grader).

• 123,5 mm nederbörd i Los den 30 juli.