12 jul 2018 16:04

12 jul 2018 16:04

Duo fick fängelse

MARIESTAD: Männen blir kvar i häktet.

Två män dömdes i maj till fängelse för bland annat inbrottet på Petrells elaffär. Nu har Göta hovrätt fastställt denna dom.

Natten till den 16 augusti förra året bröt sig två personer in på Petrells elaffär vid Karlagatan i Mariestad. Vittnen hade sett de mörkklädda männen, samt en bil på baksidan, och sedan kontaktat polisen. Som MT tidigare har skrivit om kom ändå inte polisen till platsen direkt.

Genom att vittnena hade iakttagit bilens registreringsskylt kunde de två männen gripas en vecka senare.

Fängelsestraffet för 24-åringen ligger på två år och sex månader. Han döms för stöld, ringa narkotikabrott, ringa dopingbrott och grovt vapenbrott. 26-åringen döms till tre års fängelse för olaga intrång, grov olovlig körning, vapenbrott, grovt vapenbrott, häleri och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Hovrätten bedömer att det finns risk att de två männen fortsätter att begå brott. Därför har tingsrätten beslutat att duon ska stannar kvar i häktet tills fängelsestraffet får verkställas.

Överklagan till Högsta domstolen ska senast ske den 9 augusti.

Natten till den 16 augusti förra året bröt sig två personer in på Petrells elaffär vid Karlagatan i Mariestad. Vittnen hade sett de mörkklädda männen, samt en bil på baksidan, och sedan kontaktat polisen. Som MT tidigare har skrivit om kom ändå inte polisen till platsen direkt.

Genom att vittnena hade iakttagit bilens registreringsskylt kunde de två männen gripas en vecka senare.

Fängelsestraffet för 24-åringen ligger på två år och sex månader. Han döms för stöld, ringa narkotikabrott, ringa dopingbrott och grovt vapenbrott. 26-åringen döms till tre års fängelse för olaga intrång, grov olovlig körning, vapenbrott, grovt vapenbrott, häleri och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Hovrätten bedömer att det finns risk att de två männen fortsätter att begå brott. Därför har tingsrätten beslutat att duon ska stannar kvar i häktet tills fängelsestraffet får verkställas.

Överklagan till Högsta domstolen ska senast ske den 9 augusti.

  • Birthe Wetter