17 maj 2018 09:11

17 maj 2018 09:11

17-åring misstänkt för narkotikabrott

TING

En 17-årig Mariestadsbo har åtalats som misstänkt för narkotikabrott, både överlåtelse och eget bruk, samt även brott mot knivlagen.

I januari blev han kontrollerad av polisen vid Alhagen och var då påverkad av både cannabis och amfetamin. Polisen tog samma dag hand om en kniv som han bar på allmän plats.

17-åringen är även åtalad för att ha överlåtit cannabis, eller annat narkotikapreparat, till ett värde om 400 kronor. Detta hände någon gång mellan mars och april. 17-åringen har förnekat brottet i polisförhör. Bland bevisen som åklagaren har är kontoutdrag som styrker att det den åtalade handlat med narkotika. Det finns även en sms-konversation som ska bekräfta att det rör sig om överlåtelse.

I januari blev han kontrollerad av polisen vid Alhagen och var då påverkad av både cannabis och amfetamin. Polisen tog samma dag hand om en kniv som han bar på allmän plats.

17-åringen är även åtalad för att ha överlåtit cannabis, eller annat narkotikapreparat, till ett värde om 400 kronor. Detta hände någon gång mellan mars och april. 17-åringen har förnekat brottet i polisförhör. Bland bevisen som åklagaren har är kontoutdrag som styrker att det den åtalade handlat med narkotika. Det finns även en sms-konversation som ska bekräfta att det rör sig om överlåtelse.