16 maj 2018 11:56

16 maj 2018 11:56

Kvinna bedrägeridömd

TING: Beställde matvaror utan att betala

Skyddstillsyn med särskild föreskrift.
Det blev domen för en Mariestadskvinna i 50-årsåldern som beställde mat- och konditorivaror för nästa 30 000 kronor, men struntade i att betala. Brotten skedde under augusti-september 2015.

Kvinnan, som tidigare är ostraffad och har skulder på över 200 000 kronor hos Kronofogdemyndigheten, döms nu för bedrägerier vid sex tillfällen och ett fall av ringa bedrägeri.

Den dömde beställde räkmackor och skaldjur, samt kött- och konditorivaror genom olika företag i Mariestadstrakten. Hon har själv uppgett att hon hade väldigt dålig ekonomi under denna period eftersom hon saknade inkomst. Matvarorna var både till sig själv och andra.

Mariestadskvinna ska nu betala skadestånd till Mat och Café AB med 3 179 kronor, Börstorp Slott AB med 15 773 kronor, Lindhs Café & Konditori AB med 4 215 kronor och även två målsägande som blivit lurade vid olika försäljning av grejor på nätet.

Kvinnan, som tidigare är ostraffad och har skulder på över 200 000 kronor hos Kronofogdemyndigheten, döms nu för bedrägerier vid sex tillfällen och ett fall av ringa bedrägeri.

Den dömde beställde räkmackor och skaldjur, samt kött- och konditorivaror genom olika företag i Mariestadstrakten. Hon har själv uppgett att hon hade väldigt dålig ekonomi under denna period eftersom hon saknade inkomst. Matvarorna var både till sig själv och andra.

Mariestadskvinna ska nu betala skadestånd till Mat och Café AB med 3 179 kronor, Börstorp Slott AB med 15 773 kronor, Lindhs Café & Konditori AB med 4 215 kronor och även två målsägande som blivit lurade vid olika försäljning av grejor på nätet.