16 maj 2018 12:26

16 maj 2018 12:26

Klappat och klart för galakväll

MARIESTAD: Lokala företag prisas på Karlsholme

På torsdagskvällen samlas drygt 270 gäster på Jubileumsteatern för den tredje upplagan av Mariestads näringslivsgala.

Hallå där tillväxtstrateg Maria Johansson, hur går det med förberedelserna?

– Det flyter på riktigt bra och vi är nere på molekylnivå i detaljerna. Givetvis drar vi nytta av erfarenheterna från tidigare galor, men årets förberedelser har ändå inneburit extra allt; inte minst efter att restaurangen på Jubileumsteatern gick i konkurs.

Hur löser ni serveringen?

– Cateringföretaget RM Event från Lidköping ansvarar för helheten; allt ifrån porslin och bestick till servering och mat. Vi tillfrågade lokala krögare först, men de hade redan stora cateringuppdrag bokade för egen del.

Kan du reta smaklökarna och avslöja menyn?

– Förrätten blir toast Skagen. Räkorna ropades in på fiskeauktionen i Göteborg på onsdagsmorgonen så det är färskt så det sprattlar. Till huvudrätt serveras fläskfilé, producerad på en gård i Lidköping. Efterätten blir nått sött och gott med choklad.

Är det många gäster anmälda?

– Vi maxar lokalen; 27 bord med tio platser vid varje. Just nu är det fyra stolar lediga.

Vad bjuder kvällens program på?

– Tio priser och ett hedersomnämnande ska delas ut. Nytt för i år är att Almi delar ut sitt tillväxtpris. Underhållningen är lokalt producerad med Simon Swahnström och Lürsta sockens husarer. Programmet hålls ihop av det fullfjädrade proffset Johan Wester.

Vad ser du själv mest fram emot under galan?

– Det härliga sorlet, alla skratt och de intressanta diskussioner som uppstår när alla gäster träffas. Vi lägger ned mycket tid på bordsplaceringen för att företagarna ska hitta nya bekantskaper.

Hallå där tillväxtstrateg Maria Johansson, hur går det med förberedelserna?

– Det flyter på riktigt bra och vi är nere på molekylnivå i detaljerna. Givetvis drar vi nytta av erfarenheterna från tidigare galor, men årets förberedelser har ändå inneburit extra allt; inte minst efter att restaurangen på Jubileumsteatern gick i konkurs.

Hur löser ni serveringen?

– Cateringföretaget RM Event från Lidköping ansvarar för helheten; allt ifrån porslin och bestick till servering och mat. Vi tillfrågade lokala krögare först, men de hade redan stora cateringuppdrag bokade för egen del.

Kan du reta smaklökarna och avslöja menyn?

– Förrätten blir toast Skagen. Räkorna ropades in på fiskeauktionen i Göteborg på onsdagsmorgonen så det är färskt så det sprattlar. Till huvudrätt serveras fläskfilé, producerad på en gård i Lidköping. Efterätten blir nått sött och gott med choklad.

Är det många gäster anmälda?

– Vi maxar lokalen; 27 bord med tio platser vid varje. Just nu är det fyra stolar lediga.

Vad bjuder kvällens program på?

– Tio priser och ett hedersomnämnande ska delas ut. Nytt för i år är att Almi delar ut sitt tillväxtpris. Underhållningen är lokalt producerad med Simon Swahnström och Lürsta sockens husarer. Programmet hålls ihop av det fullfjädrade proffset Johan Wester.

Vad ser du själv mest fram emot under galan?

– Det härliga sorlet, alla skratt och de intressanta diskussioner som uppstår när alla gäster träffas. Vi lägger ned mycket tid på bordsplaceringen för att företagarna ska hitta nya bekantskaper.