12 mar 2018 13:56

12 mar 2018 13:56

Vill utreda elektroniskt frikort för resor

REGIONEN

Majoriteten vill införa ett elektroniskt frikort för sjukresor.

Ett elektroniskt frikort för sjukbesök är på väg att införas i regionen, men i det ingår inte sjukresor till och från vårdgivaren. Nu vill den grönblå majoriteten, som lägger ett förslag vid tisdagens möte för hälso- och sjukvårdsstyrelse, införa något liknande för sjukresor.

Gränsen för högkostnadsskydd går vid 1 500 kronor per år, men det är upp till patienten att hålla reda på resor och kvitton.

Patienten måste redovisa vad den gjort. Det är inte acceptabelt att stjälpa över ansvaret på dem. Vi vill att det ska elektroniskt och vill göra en förstudie för att se vilka praktiska svårigheter som finns och möjligheterna att lösa detta, säger Tony Johansson (MP), vice ordförande i HSS.

Ett elektroniskt frikort för sjukbesök är på väg att införas i regionen, men i det ingår inte sjukresor till och från vårdgivaren. Nu vill den grönblå majoriteten, som lägger ett förslag vid tisdagens möte för hälso- och sjukvårdsstyrelse, införa något liknande för sjukresor.

Gränsen för högkostnadsskydd går vid 1 500 kronor per år, men det är upp till patienten att hålla reda på resor och kvitton.

Patienten måste redovisa vad den gjort. Det är inte acceptabelt att stjälpa över ansvaret på dem. Vi vill att det ska elektroniskt och vill göra en förstudie för att se vilka praktiska svårigheter som finns och möjligheterna att lösa detta, säger Tony Johansson (MP), vice ordförande i HSS.