15 feb 2018 02:28

15 feb 2018 14:44

Blodig man sökte hjälp på macken

MARIESTAD: Misshandlad med sparkar och slag

Vid 22.40 på onsdagskvällen utlöste personalen vid Circle K-macken på Göteborgsvägen sitt överfallslarm.
En 35-årig man hade precis blivit misshandlad av en person med slag och sparkar, men lyckades därefter vackla in till macken för att söka hjälp..

En polispatrull kom till platsen, men då var den okände gärningsmannen försvunnen. Den skadade 35-åringen satt blodig inne på bensinstationen och väntade på ambulans som skulle föra honom till Skaraborgs sjukhus i Skövde.

Sjukhus

35-åringen fördes därefter till sjukhus med en trolig näsfraktur. Slagen hade träffat huvudet och ansiktet. Mannen, som föll till marken av smällarna, fick även ta mot ett antal sparkar mot benen. Gärningsmannen, som uppges ha varit i 30-årsåldern, ska också ha tagit ett strypgrepp på 35-åringen. Enligt MT:s källor ska flera personer ha varit på platsen och varit aggressiva.

Brottsrubriceringen var inledningsvis grov misshandel, men för att en misshandel ska klassas som grov krävs oftast att ett tillhygge använts. Det finns inga uppgifter om något sådant i detta fall.

Vad som utlöste misshandeln är oklart. Polisen har genomfört ett inledande förhör med mannen som hävdar att han inte kände gärningsmannen. Det ska ha uppstått något ”tjafs” mellan männen utanför macken.

Det som gör polisen förhoppningsfull inför den fortsatta utredningen är att bensinmacken har övervakningskameror. Som en första utredningsåtgärd ska polisen hämta in filmerna och kontrollera om händelserna har fastnat på film.

Målsägande ska förstås också höras igen.

Vittnen

Polisen söker också vittnen som befunnit sig nära platsen. Eventuellt kan någon ha noterat något som kan leda polisen på rätt spår.

– Vi vill gärna komma i kontakt med vittnen om det finns några, säger Irene Broberg, stationsbefäl vid Skövdepolisen.

Det blir Mariestadspolisen som kommer att hålla i utredningen i fortsättningen – inte avdelningen för grova brott i Skövde.

En polispatrull kom till platsen, men då var den okände gärningsmannen försvunnen. Den skadade 35-åringen satt blodig inne på bensinstationen och väntade på ambulans som skulle föra honom till Skaraborgs sjukhus i Skövde.

Sjukhus

35-åringen fördes därefter till sjukhus med en trolig näsfraktur. Slagen hade träffat huvudet och ansiktet. Mannen, som föll till marken av smällarna, fick även ta mot ett antal sparkar mot benen. Gärningsmannen, som uppges ha varit i 30-årsåldern, ska också ha tagit ett strypgrepp på 35-åringen. Enligt MT:s källor ska flera personer ha varit på platsen och varit aggressiva.

Brottsrubriceringen var inledningsvis grov misshandel, men för att en misshandel ska klassas som grov krävs oftast att ett tillhygge använts. Det finns inga uppgifter om något sådant i detta fall.

Vad som utlöste misshandeln är oklart. Polisen har genomfört ett inledande förhör med mannen som hävdar att han inte kände gärningsmannen. Det ska ha uppstått något ”tjafs” mellan männen utanför macken.

Det som gör polisen förhoppningsfull inför den fortsatta utredningen är att bensinmacken har övervakningskameror. Som en första utredningsåtgärd ska polisen hämta in filmerna och kontrollera om händelserna har fastnat på film.

Målsägande ska förstås också höras igen.

Vittnen

Polisen söker också vittnen som befunnit sig nära platsen. Eventuellt kan någon ha noterat något som kan leda polisen på rätt spår.

– Vi vill gärna komma i kontakt med vittnen om det finns några, säger Irene Broberg, stationsbefäl vid Skövdepolisen.

Det blir Mariestadspolisen som kommer att hålla i utredningen i fortsättningen – inte avdelningen för grova brott i Skövde.