14 feb 2018 15:14

14 feb 2018 15:14

Kommer Victoria till museets 100-årsjubileum?

MARIESTAD

Den 14:e (officiell födelsedag) och 15:e september blir det extra festligt på Vadsbo museum när 100-årsjubileet ska firas med bland annat framtidsseminarium och familjedag.

Kulturchefen Maria Henriksson har fått i uppdrag att bjuda in kronprinsessan Victoria, landshövding Anders Danielsson och kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke till festligheterna. Kronprinsessan är också hertiginna av Västergötland. Senast Victoria besökte Mariestad och residenset var i november 2014.

Museichef Linda Svensson bedömer att aktiviteterna med marknadsföring kommer att gå loss på cirka 105 000 kronor. Kultur- och fritidsutskottet föreslår att kommunstyrelsen skjuter till 60 000 kronor och att resten ska finansieras via exempelvis stiftelser och fonder.

Kulturchefen Maria Henriksson har fått i uppdrag att bjuda in kronprinsessan Victoria, landshövding Anders Danielsson och kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke till festligheterna. Kronprinsessan är också hertiginna av Västergötland. Senast Victoria besökte Mariestad och residenset var i november 2014.

Museichef Linda Svensson bedömer att aktiviteterna med marknadsföring kommer att gå loss på cirka 105 000 kronor. Kultur- och fritidsutskottet föreslår att kommunstyrelsen skjuter till 60 000 kronor och att resten ska finansieras via exempelvis stiftelser och fonder.