13 nov 2017 11:58

13 nov 2017 11:58

Hotade och slog sambon – inför barnen

TING

En man i 45-årsåldern, skriven i Mariestads kommun, misstänks för grov kvinnofridskränkning. Under en längre period ska han ha kränkt och misshandlat en kvinna som han bott tillsammans med.
Det har även skett inför parets gemensamma barn.

Förhandlingen i Skaraborgs tingsrätt inleddes under måndagen och pågår under flera dagar. Den misstänkte mannen har även haft en annan Skaraborgs-adress.

Övergreppen ska ha skett mellan 2013 och 2017. Det skedde i parets gemensamma bostad på en annan ort i Skaraborg, men även utomhus i på samma ort, samt i mannens bostad. Något av de tjugo tal övergreppen ska ha skett på ett hotell i Norrköping.

Enligt åtalat mannen ha slagit kvinna, tagit struptag på henne – samt utövat mycket annat våld och hot. Flera av gärningarna har begåtts i direkt eller indirekt närvaro av barnen. Kvinnan har uppgett att hennes näsa blivit knäckt vid minst två tillfällen, samt att ett lillfinger har brutits.

Enligt åtalet ska mannen ha hotat att döda henne och samtidigt haft en kniv i handen.

Förhandlingen i Skaraborgs tingsrätt inleddes under måndagen och pågår under flera dagar. Den misstänkte mannen har även haft en annan Skaraborgs-adress.

Övergreppen ska ha skett mellan 2013 och 2017. Det skedde i parets gemensamma bostad på en annan ort i Skaraborg, men även utomhus i på samma ort, samt i mannens bostad. Något av de tjugo tal övergreppen ska ha skett på ett hotell i Norrköping.

Enligt åtalat mannen ha slagit kvinna, tagit struptag på henne – samt utövat mycket annat våld och hot. Flera av gärningarna har begåtts i direkt eller indirekt närvaro av barnen. Kvinnan har uppgett att hennes näsa blivit knäckt vid minst två tillfällen, samt att ett lillfinger har brutits.

Enligt åtalet ska mannen ha hotat att döda henne och samtidigt haft en kniv i handen.