12 okt 2017 10:25

12 okt 2017 10:25

Överklagar fängelsedomen för misshandel

TING: Mariestadsbo sänkte 73-åring med knytnävsslag

Nyligen dömdes en 43-årig Mariestadsbo till fyra månaders fängelse för misshandel, försök till grov stöld och skadegörelse.
Han har nu överklagat domen till Göta hovrätt.

43-åringen, som förekommer under 23 avsnitt i brottsregistret, dömdes för misshandel efter att han i julruschen den 20 december slagit ner en 73-årig man vid butiken Lilla Ting nära Nya torget. Vid händelsen försökte han rycka en påse med porslinstomtar ur mannens hand.

Uppträdde underligt

73-åringen trodde först att 43-åringen var ”utvecklingsstörd” och försökte komma undan. Den äldre mannen vägrade att släppa greppet om sin påse med porlinstomtarna. Han sänktes kort därefter med ett knytnävsslag mot vänstra kinden, vilket gjorde att han föll avsvimmad till golvet.

43-åringen, som förnekat misshandeln, har också dömts för en skadegörelse som skedde i januari. Han slog då sönder bakrutan på en polisbil. I samband med detta blev han pepparsprayad av polis och medtagen till förhör.

I tingsrätten friades 43-åringen från ytterligare ett åtal om skadegörelse. Han var åtalad för att ha slängt en cykel mot Ica Oxens fönster, vilket orsakade omfattande skador.

43-åringen, som förekommer under 23 avsnitt i brottsregistret, dömdes för misshandel efter att han i julruschen den 20 december slagit ner en 73-årig man vid butiken Lilla Ting nära Nya torget. Vid händelsen försökte han rycka en påse med porslinstomtar ur mannens hand.

Uppträdde underligt

73-åringen trodde först att 43-åringen var ”utvecklingsstörd” och försökte komma undan. Den äldre mannen vägrade att släppa greppet om sin påse med porlinstomtarna. Han sänktes kort därefter med ett knytnävsslag mot vänstra kinden, vilket gjorde att han föll avsvimmad till golvet.

43-åringen, som förnekat misshandeln, har också dömts för en skadegörelse som skedde i januari. Han slog då sönder bakrutan på en polisbil. I samband med detta blev han pepparsprayad av polis och medtagen till förhör.

I tingsrätten friades 43-åringen från ytterligare ett åtal om skadegörelse. Han var åtalad för att ha slängt en cykel mot Ica Oxens fönster, vilket orsakade omfattande skador.