12 okt 2017 16:42

12 okt 2017 16:42

Fylleparkeringen ledde till åtal

TING

En Mariestadsbo greps efter att ha kört bil med 2,18 promille alkohol i blodet. Nu har personen åtalats för grovt rattfylleri.

Förra lördagen kontrollerade polisen en bilförare i området vid Vasavägen och Leverstadsvägen. Detta skedde efter att polisen fått larm om att en Mariestadsbo kört på flera andra bilar när han höll på att fickparkera sin bil.

Polisen kom dit och det visade sig att personen, en 36-årig man, var kraftigt berusad och hade 2,18 promille alkohol i blodet. Han har nu åtalats som misstänkt för grovt rattfylleri. Mariestadsbon har i polisförhör erkänt brottet.

Förra lördagen kontrollerade polisen en bilförare i området vid Vasavägen och Leverstadsvägen. Detta skedde efter att polisen fått larm om att en Mariestadsbo kört på flera andra bilar när han höll på att fickparkera sin bil.

Polisen kom dit och det visade sig att personen, en 36-årig man, var kraftigt berusad och hade 2,18 promille alkohol i blodet. Han har nu åtalats som misstänkt för grovt rattfylleri. Mariestadsbon har i polisförhör erkänt brottet.