06 okt 2017 11:47

07 okt 2017 10:29

Tvingade av offren kläderna

MARIESTAD: Sex ungdomar åtalas

Efter att ha blivit hotade med kniv och misshandlade tvingades pojkarna att ta av sig kläderna.
Nu åtalas sex ungdomar för händelsen.

Händelsen utspelade sig vid Vadsbogymnasiet i Mariestad den 18 februari i år.

Sex pojkar, alla i 18-årsåldern, ska enligt åtalet tvingat med sig en 18-årig och en 13-årig pojke till en avskild plats. På platsen ska gänget under knivhot misshandlat pojkarna med flertalet slag mot huvudet samt kroppen.

Den äldre pojken tvingades även ge ifrån sig ett örhänge samt en halskedja till ett värde av 4 000 kronor. Under hot ska offren därefter ha tvingats att klä av sig. En del av kläderna kastade gärningsmännen sedan upp på ett tak på Vadsbogymnasiet.

Gärningsmännen, som alla förnekar brott, åtalas vid Skaraborgs tingsrätt för rån, misshandel, olaga hot och olaga tvång.

En av pojkarna åtalas även för ringa narkotikabrott, efter att i mars använt cannabispreparat i centrala Mariestad.

Händelsen utspelade sig vid Vadsbogymnasiet i Mariestad den 18 februari i år.

Sex pojkar, alla i 18-årsåldern, ska enligt åtalet tvingat med sig en 18-årig och en 13-årig pojke till en avskild plats. På platsen ska gänget under knivhot misshandlat pojkarna med flertalet slag mot huvudet samt kroppen.

Den äldre pojken tvingades även ge ifrån sig ett örhänge samt en halskedja till ett värde av 4 000 kronor. Under hot ska offren därefter ha tvingats att klä av sig. En del av kläderna kastade gärningsmännen sedan upp på ett tak på Vadsbogymnasiet.

Gärningsmännen, som alla förnekar brott, åtalas vid Skaraborgs tingsrätt för rån, misshandel, olaga hot och olaga tvång.

En av pojkarna åtalas även för ringa narkotikabrott, efter att i mars använt cannabispreparat i centrala Mariestad.