28 sep 2017 11:25

28 sep 2017 11:28

Rånare var beväpnad med yxa

MARIESTAD: Band personalen efter att tvingat dem öppna kassaskåpet.

De tre maskerade rånare som slog till mot Coop Extra i Mariestad förra söndagen var inte bara utrustade med två pistolliknade föremål. En av rånarna bar också en yxa.

Uppgiften om yxan kommer fram i butikens anmälan till Arbetsmiljöverket. Händelsen, som inträffade i samband med att personalen skulle öppna butiken på söndagsmorgonen, beräknas ha tagit runt 15 minuter.

Inte gripna

Gärningsmännen, som fortfarande är på fri fot, band två kvinnor i personalen efter att ha tvingat dem att öppna kassaskåpet där växelkassan förvarades. Hur mycket kontanter de kom över vid rånet är oklart.

Personalen klarade sig utan några fysiska skador, men var förstås chockad. Ett liknande rån utfördes några dagar senare vid Netto-butiken i Tibro.

Uppgiften om yxan kommer fram i butikens anmälan till Arbetsmiljöverket. Händelsen, som inträffade i samband med att personalen skulle öppna butiken på söndagsmorgonen, beräknas ha tagit runt 15 minuter.

Inte gripna

Gärningsmännen, som fortfarande är på fri fot, band två kvinnor i personalen efter att ha tvingat dem att öppna kassaskåpet där växelkassan förvarades. Hur mycket kontanter de kom över vid rånet är oklart.

Personalen klarade sig utan några fysiska skador, men var förstås chockad. Ett liknande rån utfördes några dagar senare vid Netto-butiken i Tibro.