08 jun 2017 11:20

12 jun 2017 06:40

Raggare fick pris som årets inspiratör

MARIESTAD: Crusin clubs ordförande om social acceptans

Kanske är kommunens inspirationspris ett tecken på att raggarna till slut blivit socialt accepterade.
För Crusin club i Mariestad var utmärkelsen en rejäl överraskning.
– Det kom lite som en chock, säger ordföranden Mats Andersson.

Med följande motivering tilldelades den lokala raggarföreningen hedersutmärkelsen årets inspiratör i Mariestads kommun: ”Crusin club är en förening med bilentusiaster som inspirerar och sprider glädje till ung som gammal med sina arrangemang. Bilutställningen Crusin meet med tillhörande bilkortege är en välbekant årlig folkfest för Mariestadsborna som även drar mycket besökare utifrån. Samtidigt utmanar Crusin club den traditionellt förväntade bilden av raggaren när de ger äldre åkturer med guldkant i sina entusiastbilar, har café, ordnar danser för funktionsnedsatta, fixar julmarknad med mera. De tänker nytt och är en positiv kraft med ett stort socialt engagemang i lokalsamhället”.

I samband med nationaldagsfirandet vid residenset fick Crusin club motta diplom och en prissumma på 5 000 kronor.

– Folk har kanske insett att raggare inte bara är ute och super och slåss. Vi gillar gamla bilar, att ta hand om dem och cruisa runt, säger Mats Andersson.

Nyligen avslutades det mycket populära arrangemanget Crusin meet med tillhörande bilkortege i centrala Mariestad. I augusti väntar raggarhögtid i form av ”Storfesten” på folkparken Gröna Lund i Lerdala. Där är Crusin club Crusin club delarrangörer tillsammans med Street stars från Skara och Bullheads från Ulricehamn.

Crusin club i Mariestad har i dag ett 60-tal stödmedlemmar och ett 20-tal fullvärdiga medlemmar.

Mats Andersson, vad innehåller en perfekt raggarrunda?

– Solsken, bra musik, gott sällskap, en fin bil och ett par kalla av valfri sort!

Med följande motivering tilldelades den lokala raggarföreningen hedersutmärkelsen årets inspiratör i Mariestads kommun: ”Crusin club är en förening med bilentusiaster som inspirerar och sprider glädje till ung som gammal med sina arrangemang. Bilutställningen Crusin meet med tillhörande bilkortege är en välbekant årlig folkfest för Mariestadsborna som även drar mycket besökare utifrån. Samtidigt utmanar Crusin club den traditionellt förväntade bilden av raggaren när de ger äldre åkturer med guldkant i sina entusiastbilar, har café, ordnar danser för funktionsnedsatta, fixar julmarknad med mera. De tänker nytt och är en positiv kraft med ett stort socialt engagemang i lokalsamhället”.

I samband med nationaldagsfirandet vid residenset fick Crusin club motta diplom och en prissumma på 5 000 kronor.

– Folk har kanske insett att raggare inte bara är ute och super och slåss. Vi gillar gamla bilar, att ta hand om dem och cruisa runt, säger Mats Andersson.

Nyligen avslutades det mycket populära arrangemanget Crusin meet med tillhörande bilkortege i centrala Mariestad. I augusti väntar raggarhögtid i form av ”Storfesten” på folkparken Gröna Lund i Lerdala. Där är Crusin club Crusin club delarrangörer tillsammans med Street stars från Skara och Bullheads från Ulricehamn.

Crusin club i Mariestad har i dag ett 60-tal stödmedlemmar och ett 20-tal fullvärdiga medlemmar.

Mats Andersson, vad innehåller en perfekt raggarrunda?

– Solsken, bra musik, gott sällskap, en fin bil och ett par kalla av valfri sort!