18 maj 2017 17:19

18 maj 2017 17:19

Satsning på grön rehabilitering

SKARABORG: Projektet fortsätter

Östra nämnden fortsätter satsa på grön rehabilitering och ger nästan 1,8 miljoner till ett projekt i Lidköping.

Projektet fick medel av östra nämnden redan förra åren och nu fortsätter satsningen.

Inklusive förvaltningskostnad och forskarrapport handlar det om 1,729 miljoner kronor.

– En vetenskaplig rapport ska tas fram tillsammans med Skaraborgsinstitutet. Det är värdefullt för att kunna ta ställning om och hur vi ska fortsätta erbjuda grön rehab för att få tillbaka människor i arbete, säger Gunilla Druve Jansson (C).

Projektet, som genomförs på en lantgård utanför Lidköping, handlar om rehabilitering för patienter som är sjukskrivna på grund av stressutlösta sjukdomar.

Nämnden ska även finansiera projekt, med inriktning på psykisk hälsa, inom ramen för folkhälsoarbetet i Skaraborg. Temat för denna satsning är social hållbarhet och målgruppen är barn och ungdomar. Karlsborg, Götene, Gullspång och Skara kommun får ta del av medlen.

Enheten Rehabteamet i Väst AB har just nu ingen arbetsterapeut. Enligt avtalet (Vårdval rehab) med regionen är det ett brott och enheten hotades med sanktion på åtta procent av månadsersättningen. En uppsägning av kontraktet var aktuell.

Ärendet utgick dock eftersom enheten löst problemet.

Projektet fick medel av östra nämnden redan förra åren och nu fortsätter satsningen.

Inklusive förvaltningskostnad och forskarrapport handlar det om 1,729 miljoner kronor.

– En vetenskaplig rapport ska tas fram tillsammans med Skaraborgsinstitutet. Det är värdefullt för att kunna ta ställning om och hur vi ska fortsätta erbjuda grön rehab för att få tillbaka människor i arbete, säger Gunilla Druve Jansson (C).

Projektet, som genomförs på en lantgård utanför Lidköping, handlar om rehabilitering för patienter som är sjukskrivna på grund av stressutlösta sjukdomar.

Nämnden ska även finansiera projekt, med inriktning på psykisk hälsa, inom ramen för folkhälsoarbetet i Skaraborg. Temat för denna satsning är social hållbarhet och målgruppen är barn och ungdomar. Karlsborg, Götene, Gullspång och Skara kommun får ta del av medlen.

Enheten Rehabteamet i Väst AB har just nu ingen arbetsterapeut. Enligt avtalet (Vårdval rehab) med regionen är det ett brott och enheten hotades med sanktion på åtta procent av månadsersättningen. En uppsägning av kontraktet var aktuell.

Ärendet utgick dock eftersom enheten löst problemet.