19 apr 2017 10:54

19 apr 2017 10:54

Cirkus inte inställd på grund av djurplågeri

MARIESTAD: HALLÅ DÄR ...

... Helena Schicht, turnéledare för Cirkus Maximum som fått affischer överklistrade med texten ”Inställt på grund av djurplågeri”.

Cirkus Maximum besöker på lördag Crikusplatsen i Mariestad under sin pågående turné runt om i landet. Inför besöket har man annonserat sin ankomst genom att sätta upp affischer på flera platser runt om i staden. Men de senaste dagarna har uppmärksamma Mariestadsbor hört av sig till MT och berättat att affischerna utsatts för sabotage. Någon har klistrat stor vita lappar ovanpå informationen om plats och datum med texten ”Inställt på grund av djurplågeri”.

Är föreställningen inställd?

– Naturligtvis inte, vi har bara ställt in en gång så länge jag jobbat och skulle vi ha gjort det så skulle vi plocka ner affischerna helt och hållet, säger Helena Schichts som nåtts av informationen om klisterlapparna.

Vem tror du har gjort det här?

– Det är illvilliga djurrättsaktivister som beter sig som terrorister som ska pådyvla andra människor sin verklighetsuppfattning.

Vad tycker du om det?

– Jag tycker det är ganska tråkigt eftersom det inte går prata med dem.

Har det hänt förut?

– Det händer ibland och vi har försökt prata med dem i liknande fall tidigare, men de utgår helt från sin egen världsbild, trots att vi kan visa rapporter från länsveterinären som säger att våra djur är välmående, sociala och vid gott hull.

Vad gör ni med affischerna?

– Vi har en kille på väg ut för att åtgärda detta under dagen, så vi kommer klistra över lapparna med vår egen information igen.

Cirkus Maximum besöker på lördag Crikusplatsen i Mariestad under sin pågående turné runt om i landet. Inför besöket har man annonserat sin ankomst genom att sätta upp affischer på flera platser runt om i staden. Men de senaste dagarna har uppmärksamma Mariestadsbor hört av sig till MT och berättat att affischerna utsatts för sabotage. Någon har klistrat stor vita lappar ovanpå informationen om plats och datum med texten ”Inställt på grund av djurplågeri”.

Är föreställningen inställd?

– Naturligtvis inte, vi har bara ställt in en gång så länge jag jobbat och skulle vi ha gjort det så skulle vi plocka ner affischerna helt och hållet, säger Helena Schichts som nåtts av informationen om klisterlapparna.

Vem tror du har gjort det här?

– Det är illvilliga djurrättsaktivister som beter sig som terrorister som ska pådyvla andra människor sin verklighetsuppfattning.

Vad tycker du om det?

– Jag tycker det är ganska tråkigt eftersom det inte går prata med dem.

Har det hänt förut?

– Det händer ibland och vi har försökt prata med dem i liknande fall tidigare, men de utgår helt från sin egen världsbild, trots att vi kan visa rapporter från länsveterinären som säger att våra djur är välmående, sociala och vid gott hull.

Vad gör ni med affischerna?

– Vi har en kille på väg ut för att åtgärda detta under dagen, så vi kommer klistra över lapparna med vår egen information igen.

  • Anna Leijon