17 feb 2017 15:27

17 feb 2017 15:28

Höll kniv mot kvinnans hals

TING: 30-åringen hotade åklagaren.

En 30-årig man från Västmanland har åtalats som misstänkt för misshandel, grovt olaga hot, ofredande, sexuellt ofredande och försök till grov misshandel i Mariestad.

Bakgrunden till åtalet är ett relationsdrama som inträffade fredagen den 20 januari.

I samband med gripandet ska 30-åringen ha angripit åklagaren med hot om våld när denne fattade beslut om att anhålla honom.

30-åringen skulle ”plocka” åklagaren, men har i polisförhör förnekat brott.

Berusade

Mariestadskvinnan har berättat följande historia: Hon och pojkvännen (30-åringen) hade under kvällen varit hemma hos hennes föräldrar och ätit tacos. Under middagen hade de druckit vin och öl. När de kom hem var pojkvännen lite berusad. Han ville sedan gå hem till en gammal kompis.

De gick hem till kompisen, men efter en stund gick kvinnan hem och lade sig.

Sedan kom 30-åringen hem kraftigt berusad. Han var då arg och gav sig på kvinnan som låg i sängen. Där slog han henne i magen samt spottade henne i ansiktet. 30-åringen tvingade in henne i badrummet, där han tryckte upp henne emot väggen och slog och hotade henne. Hoten bestod i att han skulle ha ihjäl kvinnan.

Tvingade

Mannen tvingade henne att stanna kvar i badrummet och gick för att hämta en kniv. 30-åringen kom sedan tillbaka med kniven i höjt läge och fortsatte hota henne. Kvinnan var förstås mycket rädd och visste inte vad han skulle göra med kniven.

Någon gång under händelsen ska han ha hållit kniven mot henne hals och vidrört henne på intima ställen.

Ett vittne, kompisen till den åtalade, kom till platsen och det uppstod tumult. Vittnet tvingades att brotta ner 30-åringen tills polisen kom.

Bakgrunden till åtalet är ett relationsdrama som inträffade fredagen den 20 januari.

I samband med gripandet ska 30-åringen ha angripit åklagaren med hot om våld när denne fattade beslut om att anhålla honom.

30-åringen skulle ”plocka” åklagaren, men har i polisförhör förnekat brott.

Berusade

Mariestadskvinnan har berättat följande historia: Hon och pojkvännen (30-åringen) hade under kvällen varit hemma hos hennes föräldrar och ätit tacos. Under middagen hade de druckit vin och öl. När de kom hem var pojkvännen lite berusad. Han ville sedan gå hem till en gammal kompis.

De gick hem till kompisen, men efter en stund gick kvinnan hem och lade sig.

Sedan kom 30-åringen hem kraftigt berusad. Han var då arg och gav sig på kvinnan som låg i sängen. Där slog han henne i magen samt spottade henne i ansiktet. 30-åringen tvingade in henne i badrummet, där han tryckte upp henne emot väggen och slog och hotade henne. Hoten bestod i att han skulle ha ihjäl kvinnan.

Tvingade

Mannen tvingade henne att stanna kvar i badrummet och gick för att hämta en kniv. 30-åringen kom sedan tillbaka med kniven i höjt läge och fortsatte hota henne. Kvinnan var förstås mycket rädd och visste inte vad han skulle göra med kniven.

Någon gång under händelsen ska han ha hållit kniven mot henne hals och vidrört henne på intima ställen.

Ett vittne, kompisen till den åtalade, kom till platsen och det uppstod tumult. Vittnet tvingades att brotta ner 30-åringen tills polisen kom.