15 feb 2017 14:45

15 feb 2017 14:45

Nästan klart med bal på hemmaplan

MARIESTAD: Studentbalen till Mariestad

Jubileumsteatern är preliminärbokad som lokal för gymnasieskolornas studentbal. Förhoppningen är att slippa åka långt för festernas fest.

Akila Skogholm är en av eleverna i studentkommittén som planerar och arrangerar studentbalen för Vadsbogymnasiets och Vänergymnasiets studenter i år. Balen är planerad till den 18 juni, söndagen efter studenten. Under många år har balen varit i omkringliggande städer, bland annat Lidköping, Skövde och Skara. Men i år hoppas kommittén och tillväxtstrateg Maria Johansson att de nya studenterna ska slippa åka långt.

– Vi har i stort sett bestämt att vi ska vara här. Jubileumsteatern är det enda stället vi har pratat om. Man slipper åka långt och de flesta har sin familj och släkt i stan. Dessutom är det en väldigt fin miljö med vattnet och det gröna, säger Akila.

Några saker är kvar att kolla upp innan lokalen spikas men med största sannolikhet kommer balen alltså att vara på hemmaplan, detta glädjer kommunens tillväxtstrateg Maria Johansson som har varit med och guidat studentkommittén.

– Vi har en fantastisk lokal och då ska vi inte behöva stoppa våra tjusiga studenter på en buss för att åka någon annanstans, säger Maria.

När Jubileumsteatern kom på tal preliminärbokade Maria lokalen för att det inte skulle falla på att den var upptagen. Hon har tankar och idéer om att sätta en Mariestadsprägel på festen genom att använda sig av det lokala näringslivet och föreningslivet.

– Jag ser väldigt positivt på att vi får behålla festernas fest här hemma, säger hon.

Akila Skogholm är en av eleverna i studentkommittén som planerar och arrangerar studentbalen för Vadsbogymnasiets och Vänergymnasiets studenter i år. Balen är planerad till den 18 juni, söndagen efter studenten. Under många år har balen varit i omkringliggande städer, bland annat Lidköping, Skövde och Skara. Men i år hoppas kommittén och tillväxtstrateg Maria Johansson att de nya studenterna ska slippa åka långt.

– Vi har i stort sett bestämt att vi ska vara här. Jubileumsteatern är det enda stället vi har pratat om. Man slipper åka långt och de flesta har sin familj och släkt i stan. Dessutom är det en väldigt fin miljö med vattnet och det gröna, säger Akila.

Några saker är kvar att kolla upp innan lokalen spikas men med största sannolikhet kommer balen alltså att vara på hemmaplan, detta glädjer kommunens tillväxtstrateg Maria Johansson som har varit med och guidat studentkommittén.

– Vi har en fantastisk lokal och då ska vi inte behöva stoppa våra tjusiga studenter på en buss för att åka någon annanstans, säger Maria.

När Jubileumsteatern kom på tal preliminärbokade Maria lokalen för att det inte skulle falla på att den var upptagen. Hon har tankar och idéer om att sätta en Mariestadsprägel på festen genom att använda sig av det lokala näringslivet och föreningslivet.

– Jag ser väldigt positivt på att vi får behålla festernas fest här hemma, säger hon.

  • Jennie Hilli-Sjöqvist