12 jan 2017 10:40

12 jan 2017 10:40

Nya spåret för bostäder åt nyanlända

MARIESTAD

Kommunen har siktet inställt på att köpa loss tre tomter (Grangärdet och Madlyckan) för att skaka fram bostäder åt nyanlända.

MT har tidigare skrivit om att kommunen inventerat högt och lågt för att hitta lämplig mark. Både modulhus och villavagnar har funnits med i diskussionerna. Det hetaste spåret just nu är dock flerfamiljshus av mer permanent karaktär.

Då Sveriges kommuner och landsting nyligen gjort en större upphandling (kan komma att överklagas) med fyra husleverantörer kan kommunerna göra avrop mot SKL:s ramavtal och därmed själva slippa upphandlingen.

– Likväl som en nyanländ kan bo i en permanent lägenhet kan en student eller pensionär bo där. Jag tycker att det blir fel att prata om bostäder som enbart ska rikta sig mot nyanlända, säger kommunalråd Johan Abrahamsson (M).

 

 

MT har tidigare skrivit om att kommunen inventerat högt och lågt för att hitta lämplig mark. Både modulhus och villavagnar har funnits med i diskussionerna. Det hetaste spåret just nu är dock flerfamiljshus av mer permanent karaktär.

Då Sveriges kommuner och landsting nyligen gjort en större upphandling (kan komma att överklagas) med fyra husleverantörer kan kommunerna göra avrop mot SKL:s ramavtal och därmed själva slippa upphandlingen.

– Likväl som en nyanländ kan bo i en permanent lägenhet kan en student eller pensionär bo där. Jag tycker att det blir fel att prata om bostäder som enbart ska rikta sig mot nyanlända, säger kommunalråd Johan Abrahamsson (M).