17 okt 2016 17:05

17 okt 2016 17:05

Stort narkotikatillslag i Mariestad

MARIESTAD: Två misstänkta inom kriminalvården

Vid ett tillslag på en adress i Mariestad under förra veckan togs åtta män in till förhör angående narkotikaanvändning . Fyra av männen ska, enligt uppgifter till MT, arbeta inom Kriminalvården.

Under förra veckan hämtades åtta män, samtliga boende i Mariestad och födda mellan 1984 och 1993, in till förhör av polisen efter ett tillslag mot en adress i Mariestad. Fem av männen ska, enligt polisen, ha testats positivt för kokain och resterande tre har erkänt att de tagit drogen tidigare under året. De fem som testades positivt är nu misstänkta för ringa narkotikabrott för eget bruk. En av dem är även misstänkt för innehav och en för drograttfylleri. Resterande tre är inte längre misstänkta och helt avförda från utredningen.

– De åtta vi tog in till förhör är färdighörda och i nuläget har vi inga fler misstänkta. Det är mycket möjligt att det finns fler, men det vill jag inte gå in på i nuläget, säger Johan Frealdsson, utredningsbefäl hos polisen i Mariestad.

Polisen avvaktar nu analysresultat från proverna. De har inte kunnat styrka drogförsäljning i samband med tillslaget, men arbetar vidare med vart drogerna kommer ifrån.

Kriminalvårdare

Enligt uppgifter till MT ska fyra av de misstänkta männen arbeta inom Kriminalvården i Mariestad. Lena Johansson, tillförordnad Kriminalvårdschef i Mariestad och Thomas Sörman, kriminalvårdsinspektör för säkerhet, kan varken styrka eller dementera uppgifterna, men bekräftar att anställda varit föremål för polisförhör.

– Vi har avslutat kontraktet för en timvikarie samt gjort en överenskommelse med en tillsvidareanställd kriminalvårdare som nu är hemma med lön under pågående utredning. Två andra anställda har varit inkallade till förhör, men är färdigutredda och avförda från utredningen enligt polisen, så de kan arbeta kvar, säger Lena Johansson,

– Vi vet att polisen har hämtat in dem till förhör, men har inte alla detaljer, det är polisens utredning. Vi vill avvakta vad de kommer fram till, säger Sörman.

Oroväckande

Frealdsson vill inte kommentera Kriminalvårdens svar.

– Det får stå för dem, vi jobbar vidare med polisutredningen och får se vad den visar. Var de jobbar någonstans är inte relevant för oss, säger han och fortsätter:

– Men det är oroväckande och jag är förvånad över att det dykt upp så mycket droger i den här typen av umgänge, det är vanliga killar det handlar om.

Under förra veckan hämtades åtta män, samtliga boende i Mariestad och födda mellan 1984 och 1993, in till förhör av polisen efter ett tillslag mot en adress i Mariestad. Fem av männen ska, enligt polisen, ha testats positivt för kokain och resterande tre har erkänt att de tagit drogen tidigare under året. De fem som testades positivt är nu misstänkta för ringa narkotikabrott för eget bruk. En av dem är även misstänkt för innehav och en för drograttfylleri. Resterande tre är inte längre misstänkta och helt avförda från utredningen.

– De åtta vi tog in till förhör är färdighörda och i nuläget har vi inga fler misstänkta. Det är mycket möjligt att det finns fler, men det vill jag inte gå in på i nuläget, säger Johan Frealdsson, utredningsbefäl hos polisen i Mariestad.

Polisen avvaktar nu analysresultat från proverna. De har inte kunnat styrka drogförsäljning i samband med tillslaget, men arbetar vidare med vart drogerna kommer ifrån.

Kriminalvårdare

Enligt uppgifter till MT ska fyra av de misstänkta männen arbeta inom Kriminalvården i Mariestad. Lena Johansson, tillförordnad Kriminalvårdschef i Mariestad och Thomas Sörman, kriminalvårdsinspektör för säkerhet, kan varken styrka eller dementera uppgifterna, men bekräftar att anställda varit föremål för polisförhör.

– Vi har avslutat kontraktet för en timvikarie samt gjort en överenskommelse med en tillsvidareanställd kriminalvårdare som nu är hemma med lön under pågående utredning. Två andra anställda har varit inkallade till förhör, men är färdigutredda och avförda från utredningen enligt polisen, så de kan arbeta kvar, säger Lena Johansson,

– Vi vet att polisen har hämtat in dem till förhör, men har inte alla detaljer, det är polisens utredning. Vi vill avvakta vad de kommer fram till, säger Sörman.

Oroväckande

Frealdsson vill inte kommentera Kriminalvårdens svar.

– Det får stå för dem, vi jobbar vidare med polisutredningen och får se vad den visar. Var de jobbar någonstans är inte relevant för oss, säger han och fortsätter:

– Men det är oroväckande och jag är förvånad över att det dykt upp så mycket droger i den här typen av umgänge, det är vanliga killar det handlar om.

  • Tove Gontran