10 okt 2016 17:05

14 okt 2016 06:31

Stens kärlekshistoria berör

KLICKRAKET: Stor uppmärksamhet kring dagens fråga

Sten Davidssons svar i MT:s traditionsenliga Dagens fråga spred sig under måndagen som en klickraket över internet. Många ville veta mer om han och hans bortgångna hustrus kärlekshistoria.

I fredagens MT fick fem personer på gatan svara på frågan vem som äger deras hjärta när tidningens reporter och fotograf gjorde den gjorde den traditionsenliga Dagens fråga. En av de som läste enkäten i tidningen var Carl Johansson som är sportchef i Mariestad Bois. Han blev mycket berörd av Sten Davidssons svar som var: ”Det förlorade jag för tio år sedan när min fru dog.”

Johansson fotade av bilden på Davidssons svar och publicerade det på twitter tillsammans med orden: ”Rörande vackert i MT dag” Hans tweet hade på måndagen fått nästan 3000 gilla-markeringar och 1700 personer hade delat inlägget.

– Jag tänkte att när en farbror i hans ålder säger något sådant så är det inte för att få uppmärksamhet i sociala medier, utan då är det äkta, säger Carl Johansson till MT.

Johanssons inlägg sågs även av kvällstidningen GT som under måndagen publicerade en artikel där Sten Davidsson berättar om kärleken till sin fru Vivi som han träffade 1952 och som han var gift med i nästan 50 år innan hon gick bort i cancer 2006.

– Vivi var så pigg och glad, och lätt att prata med. Hon kunde prata med vem som helst. Och hon var intelligent också. Mer intelligent än jag, trots att jag var högre utbildad, säger Davidsson till GT.

– Jag tror att det är just äktheten som gjort att det fått så stor uppmärksamhet, säger Carl Johansson.

I fredagens MT fick fem personer på gatan svara på frågan vem som äger deras hjärta när tidningens reporter och fotograf gjorde den gjorde den traditionsenliga Dagens fråga. En av de som läste enkäten i tidningen var Carl Johansson som är sportchef i Mariestad Bois. Han blev mycket berörd av Sten Davidssons svar som var: ”Det förlorade jag för tio år sedan när min fru dog.”

Johansson fotade av bilden på Davidssons svar och publicerade det på twitter tillsammans med orden: ”Rörande vackert i MT dag” Hans tweet hade på måndagen fått nästan 3000 gilla-markeringar och 1700 personer hade delat inlägget.

– Jag tänkte att när en farbror i hans ålder säger något sådant så är det inte för att få uppmärksamhet i sociala medier, utan då är det äkta, säger Carl Johansson till MT.

Johanssons inlägg sågs även av kvällstidningen GT som under måndagen publicerade en artikel där Sten Davidsson berättar om kärleken till sin fru Vivi som han träffade 1952 och som han var gift med i nästan 50 år innan hon gick bort i cancer 2006.

– Vivi var så pigg och glad, och lätt att prata med. Hon kunde prata med vem som helst. Och hon var intelligent också. Mer intelligent än jag, trots att jag var högre utbildad, säger Davidsson till GT.

– Jag tror att det är just äktheten som gjort att det fått så stor uppmärksamhet, säger Carl Johansson.

  • Anna Leijon