07 okt 2016 15:44

07 okt 2016 15:44

36-åring ska psykutredas

TING: Tingsrätten vill ha utlåtande om "Spottaren"

Tingsrätten har bestämt att en 36-årig Mariestadsbo, som spottat folk i ansiktet i Mariestad, Skövde och Töreboda, ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

Målet med undersökningen är att klarlägga ifall 36-åringen har begått gärningar under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Men dessutom utreda om det finns medicinska förutsättningar för att överlämna den misstänkte till rättspsykiatrisk vård.

Sex veckor

Undersökningen ska vara klar inom sex veckor. Sedan kommer tingsrätten meddelade dom i målet, där mannen har åtalats för två fall av misshandel i Skövde och Töreboda under 2015. 36-åringen är dessutom åtalad för nio fall av ofredande samma år.

”Spottaren” är även aktuella i nya fall denna höst. Nyligen blev en 15-årig pojke spottad i ansiktet vid Esplanaden i Mariestad, vilket resulterade i en polisanmälan om ofredande.

Målet med undersökningen är att klarlägga ifall 36-åringen har begått gärningar under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Men dessutom utreda om det finns medicinska förutsättningar för att överlämna den misstänkte till rättspsykiatrisk vård.

Sex veckor

Undersökningen ska vara klar inom sex veckor. Sedan kommer tingsrätten meddelade dom i målet, där mannen har åtalats för två fall av misshandel i Skövde och Töreboda under 2015. 36-åringen är dessutom åtalad för nio fall av ofredande samma år.

”Spottaren” är även aktuella i nya fall denna höst. Nyligen blev en 15-årig pojke spottad i ansiktet vid Esplanaden i Mariestad, vilket resulterade i en polisanmälan om ofredande.