06 okt 2016 13:17

06 okt 2016 13:17

Fängelse för sovande tjuv

TING: Inbrott på Vintervägen

Fängelse åtta månader blev domen i tingsrätten för en 35-årig Moholmsbon.

I början av augusti greps han efter ett inbrott på Vintervägen i Mariestad när han hittades sovande i bostadsägarnas bil.

35-åringen döms i tingsrätten för stöld, försök till grov stöld, narkotikabrott (både innehav och eget bruk), samt brott mot knivlagen. Tingsrätten har bestämt att villkorligt medgiven frihet efter en fängelsedom i april 2015 förklaras helt förverkad.

I samband med inbrottet på Vintervägen, mellan 5 och 6 augusti, stals gods till ett sammanlagt värde av cirka 1 700 kronor. Han ska även ha stulit en plånbok innehållande bankkort, samt kontanter, som låg i bilen där han påträffades sovande.

Fler inbrott

35-åringen försökte även göra inbrott på en annan adress på samma gata, samt en stöld från en bostad vid Jägaregatan. Vid den sistnämnda adressen stals en högtryckstvätt, dammsugare, matvaror, verktyg, pantflaskor, pantburkar, radio och en avfuktare.

Parfymer

35-åringen är även åtalad för ett inbrott på Happy Homes vid Skövdevägen i Töreboda augusti 2015.

Där stal han växelkassan på 300 kronor, parfymer till ett värde av 2 584 kronor, samt en bilstereo.

Tingsrätten har bestämt att 35-åringen ska bli kvar i häktet tills domen vinner laga kraft.

35-åringen döms i tingsrätten för stöld, försök till grov stöld, narkotikabrott (både innehav och eget bruk), samt brott mot knivlagen. Tingsrätten har bestämt att villkorligt medgiven frihet efter en fängelsedom i april 2015 förklaras helt förverkad.

I samband med inbrottet på Vintervägen, mellan 5 och 6 augusti, stals gods till ett sammanlagt värde av cirka 1 700 kronor. Han ska även ha stulit en plånbok innehållande bankkort, samt kontanter, som låg i bilen där han påträffades sovande.

Fler inbrott

35-åringen försökte även göra inbrott på en annan adress på samma gata, samt en stöld från en bostad vid Jägaregatan. Vid den sistnämnda adressen stals en högtryckstvätt, dammsugare, matvaror, verktyg, pantflaskor, pantburkar, radio och en avfuktare.

Parfymer

35-åringen är även åtalad för ett inbrott på Happy Homes vid Skövdevägen i Töreboda augusti 2015.

Där stal han växelkassan på 300 kronor, parfymer till ett värde av 2 584 kronor, samt en bilstereo.

Tingsrätten har bestämt att 35-åringen ska bli kvar i häktet tills domen vinner laga kraft.