05 okt 2016 17:43

05 okt 2016 17:45

Så ska kommunerna samla in mest pengar till Världens Barn

MARIESTAD: Årets insamlingskamp ska avgöras

Insamlingen till Världens Barn pågår för fullt och det återstår att se vilken kommun som lyckas bäst i Skaraborg det här året.

Töreboda slutade på andraplats efter Essunga vid förra årets Världens Barn-insamling. En pallplats som förstås vill försvaras.

– Det är alltid roligt tävla och vi drar i gång ordentligt i dag (torsdag) med att stå utanför matvaruaffärer med börsen i hand. Sedan kommer kulturskolan anordna konserter och olika föreningar bidrar med en bestämd summa pengar, säger Ingela Antonsson, kommunsamordnare i Töreboda.

Men en startsumma pengar har kommunen i alla fall fått in redan nu.

– Vi har fått in pengar vid sopplunch, från kommunfullmäktigemöte och när båten med idrottarna rodde förbi i måndags.

Skänker försäljningssumma

Så till förra årets trea i Skaraborg, Gullspång, som kommer göra allt för att behålla sin bronspeng från ifjol.

– Ja, och hittills har själva insamlingen gått ganska bra även om det varit lite mindre folk än vanligt på evenemangen. Vi har hittat på aktiviteter för både unga och gamla dessutom har en privatperson gjort egna kassar till försäljning, säger Anette Brandberg, kommunsamordnare i Gullspång.

Mariestad kom på åttonde plats 2015 och på söndag kväll vet vi om årets insamling blev ett lyft. På Kyrkornas second hand bidras det i alla fall rejält.

– På lördag skänker vi hela försäljningssumman oavkortat till Världens Barn. Vi har skyltat i sociala medier och på vår hemsida så jag tror det kommer mycket folk, säger föreståndare Christian Stigsson.

Töreboda slutade på andraplats efter Essunga vid förra årets Världens Barn-insamling. En pallplats som förstås vill försvaras.

– Det är alltid roligt tävla och vi drar i gång ordentligt i dag (torsdag) med att stå utanför matvaruaffärer med börsen i hand. Sedan kommer kulturskolan anordna konserter och olika föreningar bidrar med en bestämd summa pengar, säger Ingela Antonsson, kommunsamordnare i Töreboda.

Men en startsumma pengar har kommunen i alla fall fått in redan nu.

– Vi har fått in pengar vid sopplunch, från kommunfullmäktigemöte och när båten med idrottarna rodde förbi i måndags.

Skänker försäljningssumma

Så till förra årets trea i Skaraborg, Gullspång, som kommer göra allt för att behålla sin bronspeng från ifjol.

– Ja, och hittills har själva insamlingen gått ganska bra även om det varit lite mindre folk än vanligt på evenemangen. Vi har hittat på aktiviteter för både unga och gamla dessutom har en privatperson gjort egna kassar till försäljning, säger Anette Brandberg, kommunsamordnare i Gullspång.

Mariestad kom på åttonde plats 2015 och på söndag kväll vet vi om årets insamling blev ett lyft. På Kyrkornas second hand bidras det i alla fall rejält.

– På lördag skänker vi hela försäljningssumman oavkortat till Världens Barn. Vi har skyltat i sociala medier och på vår hemsida så jag tror det kommer mycket folk, säger föreståndare Christian Stigsson.

  • Johan Eklöf