05 okt 2016 10:29

05 okt 2016 10:29

Rådgivare med ekonomi i fokus

MARIESTAD: Olsson och Lugn ger sig in i redovisningsbranchen

En ny lokal redovisningsbyrå har sett dagens ljus.
Maria Lugn och Emil Olsson är duon som sätter ekonomin i fokus.

Emil Olsson på Slätte gård utanför Töreboda är den driftige entreprenören som byggt upp flera företag med inriktning på ekologisk produktion. Mariestadstjejen Maria Lugn är auktoriserad redovisningskonsult och har arbetat med stora kunder inom lantbruket. Sedan ett år tillbaka är hon anställd som controller i Emil Olssons företag.

Nu slår duon alltså ihop påsarna och startar en redovisningsbyrå. I det nystartade bolaget ska Emil bidra med sin kunskap om företagande och lantbruk. Han kommer främst att arbeta med styrelsearbetet och hjälpa företagare som vill växa och utvecklas. Med fokus på ekonomin kommer kompanjonerna att rikta in sig på att arbeta mer i nutid och framtid.

– Att sitta i maj och titta på förra årets siffror är som att köra bil och bara titta i backspegeln. Jag vill ju veta i oktober vilket resultat jag kommer att göra för året. Därför arbetar vi mycket med framtid och ekonomistyrning. Jag kan ju inte påverka något som redan skett, säger Emil Olsson i ett pressmeddelande.

Genom att jobba mycket digitalt räknar de med att serva kunder över en stor geografisk yta.

Emil Olsson på Slätte gård utanför Töreboda är den driftige entreprenören som byggt upp flera företag med inriktning på ekologisk produktion. Mariestadstjejen Maria Lugn är auktoriserad redovisningskonsult och har arbetat med stora kunder inom lantbruket. Sedan ett år tillbaka är hon anställd som controller i Emil Olssons företag.

Nu slår duon alltså ihop påsarna och startar en redovisningsbyrå. I det nystartade bolaget ska Emil bidra med sin kunskap om företagande och lantbruk. Han kommer främst att arbeta med styrelsearbetet och hjälpa företagare som vill växa och utvecklas. Med fokus på ekonomin kommer kompanjonerna att rikta in sig på att arbeta mer i nutid och framtid.

– Att sitta i maj och titta på förra årets siffror är som att köra bil och bara titta i backspegeln. Jag vill ju veta i oktober vilket resultat jag kommer att göra för året. Därför arbetar vi mycket med framtid och ekonomistyrning. Jag kan ju inte påverka något som redan skett, säger Emil Olsson i ett pressmeddelande.

Genom att jobba mycket digitalt räknar de med att serva kunder över en stor geografisk yta.