05 okt 2016 14:33

05 okt 2016 15:50

Fia mötte Skogens konung mitt i stan

MARIESTAD

Hallå där Sofia Ståhl, 23, som mötte skogens konung mitt i centrala Mariestad – hur rädd blev du?

– Mycket paff, man förväntar ju sig inte att det ska stå en älg på gatan mitt i stan.

Berätta om mötet?

– Jag och min sambo Henrik (Andersson) hade varit i vår nya lägenhet på Östra Skolgatan i söndags kväll. När jag öppnade dörren stod en älg med ganska stora horn utanför. Jag blev så överrumplad att jag vände och smällde igen dörren. Och älgen blev nog lika skraj för den sprang iväg bort mot Trädgårdsskolan.

– När vi satt oss i bilen kom älgen tillbaka, sprang upp mot Kungsgatan och in på parkeringen bakom bion. Sedan vek den ner på Kungsgatan och försvann i rikting mot stadsparken.

Ni hann fånga älgen på film?

– Jajamän, Henrik fick fram mobilen och filmade en snutt. Tydligen har älgen varit synlig vid domkyrkan och runt Fisktorget också. Stackarn, han måste ju kommit helt fel.

Och ni fick ett minne för livet.

– Verkligen, det var ett roligt och minst sagt annorlunda möte mitt i stan.

– Mycket paff, man förväntar ju sig inte att det ska stå en älg på gatan mitt i stan.

Berätta om mötet?

– Jag och min sambo Henrik (Andersson) hade varit i vår nya lägenhet på Östra Skolgatan i söndags kväll. När jag öppnade dörren stod en älg med ganska stora horn utanför. Jag blev så överrumplad att jag vände och smällde igen dörren. Och älgen blev nog lika skraj för den sprang iväg bort mot Trädgårdsskolan.

– När vi satt oss i bilen kom älgen tillbaka, sprang upp mot Kungsgatan och in på parkeringen bakom bion. Sedan vek den ner på Kungsgatan och försvann i rikting mot stadsparken.

Ni hann fånga älgen på film?

– Jajamän, Henrik fick fram mobilen och filmade en snutt. Tydligen har älgen varit synlig vid domkyrkan och runt Fisktorget också. Stackarn, han måste ju kommit helt fel.

Och ni fick ett minne för livet.

– Verkligen, det var ett roligt och minst sagt annorlunda möte mitt i stan.