04 okt 2016 11:01

04 okt 2016 11:02

"Spottaren" är aktuell i nya fall

TING: Åtalad för misshandel och ofredande

För ett år sedan fick polisen in flera anmälningar från personer i Mariestad, Töreboda och Skövde som utsatts för spottning av en okänd person.
En 36-årig Mariestadsbo greps, anhölls och släpptes – men nu är han aktuell igen.

”Spottaren” har den senaste tiden återigen slagit till ett par gånger. I lördags blev exempelvis en 15-årig pojke spottad i ansiktet vid Esplanaden i Mariestad, vilket resulterade i en polisanmälan om ofredande.

På torsdag inleds en rättegång mot en 36-årig man i Skaraborgs tingsrätt. Han har åtalats för två fall av misshandel 2015, dels vid Commercehuset i Skövde och på resecentrum i Töreboda. Mannen är dessutom åtalad för nio fall av ofredande under 2015, då han helt provocerat ska ha spottat folk i ansiktet.

Samtliga drabbade har vittnat om vilket obehag och olustkänslor det väckt.

Olustigt

En pappa har i polisförhör vittnat om en märklig händelse den 18 oktober 2015.

Under eftermiddagen var pappan på promenad med sina hundar och sin lille son, som låg i barnvagnen. Vid Alhagen såg han att en mörkhårig, glasögonprydd man – med kamouflagebyxor och axelremsväska – spottade mot två unga flickor på andra sidan gatan. ”Spottaren” gick vidare, korsade vägen, och kom emot pappan.

Helt plötsligt spottade han tuggade nötter mot pappan och sonen. Båda kletades ner av tuggade nötter medan mannen försvann nedåt gatan, utan att säga något.

Förnekar

Den åtalade 36-åringen har inte gjort några medgivande i polisförhör kring händelsen och det är likadant angående de andra åtalspunkterna. Pappan begär nu 7 000 kronor i skadestånd (5 000 kronor i kränkning, 1 000 kronor för rengöring av barnvagnen och 1 000 kronor för ersättning av sjukvårdsbesök).

”Spottaren” har den senaste tiden återigen slagit till ett par gånger. I lördags blev exempelvis en 15-årig pojke spottad i ansiktet vid Esplanaden i Mariestad, vilket resulterade i en polisanmälan om ofredande.

På torsdag inleds en rättegång mot en 36-årig man i Skaraborgs tingsrätt. Han har åtalats för två fall av misshandel 2015, dels vid Commercehuset i Skövde och på resecentrum i Töreboda. Mannen är dessutom åtalad för nio fall av ofredande under 2015, då han helt provocerat ska ha spottat folk i ansiktet.

Samtliga drabbade har vittnat om vilket obehag och olustkänslor det väckt.

Olustigt

En pappa har i polisförhör vittnat om en märklig händelse den 18 oktober 2015.

Under eftermiddagen var pappan på promenad med sina hundar och sin lille son, som låg i barnvagnen. Vid Alhagen såg han att en mörkhårig, glasögonprydd man – med kamouflagebyxor och axelremsväska – spottade mot två unga flickor på andra sidan gatan. ”Spottaren” gick vidare, korsade vägen, och kom emot pappan.

Helt plötsligt spottade han tuggade nötter mot pappan och sonen. Båda kletades ner av tuggade nötter medan mannen försvann nedåt gatan, utan att säga något.

Förnekar

Den åtalade 36-åringen har inte gjort några medgivande i polisförhör kring händelsen och det är likadant angående de andra åtalspunkterna. Pappan begär nu 7 000 kronor i skadestånd (5 000 kronor i kränkning, 1 000 kronor för rengöring av barnvagnen och 1 000 kronor för ersättning av sjukvårdsbesök).