29 sep 2016 13:46

29 sep 2016 13:46

Kaffemotion fick fart på politikerna

MARIESTAD

Marie Engström Rosengrens (V) motion om att fullmäktigeledamöter ska medverka på nationaldagsfirandet på Marieholm, samt bjude på kaffe med dopp vid arrangemanget, skapade debatt både på kommunstyrelsen och i fullmäktige.

Engström Rosengren anser att ett deltagande av fullmäktiges ledamöter vid firandet skulle vara ett bra tillfälle för stadens invånare att få möjlighet att träffa folkvalda och tvärtom.

I motionen föreslås att det avsätts ett par timmar där ledamöterna kan bjuda besökarna på kaffe och kaffebröd/tårta. Kostnaden skulle tas från kontot för fullmäktige.

Kultur- och fritidsutskottets förslag var att tillstyrka motionen. Men det blev till slut ett nej i fullmäktige efter votering med siffrorna 32-16. Företrädare från majoriteten menade bland annat att det måste vara upp till var och en på vilken plats och hur man väljer att fira nationaldagen.

Engström Rosengren anser att ett deltagande av fullmäktiges ledamöter vid firandet skulle vara ett bra tillfälle för stadens invånare att få möjlighet att träffa folkvalda och tvärtom.

I motionen föreslås att det avsätts ett par timmar där ledamöterna kan bjuda besökarna på kaffe och kaffebröd/tårta. Kostnaden skulle tas från kontot för fullmäktige.

Kultur- och fritidsutskottets förslag var att tillstyrka motionen. Men det blev till slut ett nej i fullmäktige efter votering med siffrorna 32-16. Företrädare från majoriteten menade bland annat att det måste vara upp till var och en på vilken plats och hur man väljer att fira nationaldagen.