22 sep 2016 06:00

22 sep 2016 06:00

Välgörande hamburgare på skolan

MARIESTAD: Hela nettot går till Lions hjälpverksamhet

Under skördefesten kommer det på lördag att serveras hamburgare på Gågatan i centrum. Burgarna beräknas ge 15 000 kronor netto till Lions hjälpverksamhet.

Det är tredje året i rad som Vänergymnasiets förstaårselever ställer upp med sina nya kunskaper och gör hamburgare för ett välgörande ändamål. Under ledning av läraren Morgan Moberg har förberedelserna redan startat för de elva nyingarna.

Egenproducerat

– Det mesta är egenproducerat och lokalt. Vi gör till och med egen ketchup, berättar Morgan medan ett par elever sätts i arbete med att mala kött.

– Det blir lyxiga burgare; köttet består av högrev.

Bacon och gurka

Eleven Oliver Forsström har fått gehör för bacon till burgaren. Som tillbehör kan man plocka till sig coleslaw (kålsallad) med äpple. Även Västeråsgurka ska fixas innan elevernas resultat kan avnjutas under lördagen.

500 burgare

– Vi har beställt 64 kilo kött från Skövde slakteri och med tanke på att det blir 130 gram i varje burgare handlar det om närmare 500 hamburgare, konstaterar Hasse Johansson från Lions som tillsammans med andra i föreningen kommer att saluföra burgarna från ett tält på Gågatan.

– Vi räknar med att få in 20 000 kronor om vi säljer alla , det brukar vi göra. Vi har väl 5 000 i kostnader, men resten går oavkortat till vår sociala hjälpverksamhet i framför allt Mariestad.

Nyttigt

Vänergymnasiets rektor tycker det är ett bra tillfälle att göra reklam för skolan.

– Och det är nyttigt för eleverna att få jobba i hett läge så att säga.

Under malningen av köttet (ser ganska jobbigt ut) berättar Nathalie Hoff att hon vill bli bartender när utbildningen på gymnasiet är klar. Oliver siktar på att bli kökschef för någon bra restaurang i framtiden.

Båda tycker att det ska bli spännande på lördag och säger att det känns extra okej att pengarna som kommer in går till behövande.

Det är tredje året i rad som Vänergymnasiets förstaårselever ställer upp med sina nya kunskaper och gör hamburgare för ett välgörande ändamål. Under ledning av läraren Morgan Moberg har förberedelserna redan startat för de elva nyingarna.

Egenproducerat

– Det mesta är egenproducerat och lokalt. Vi gör till och med egen ketchup, berättar Morgan medan ett par elever sätts i arbete med att mala kött.

– Det blir lyxiga burgare; köttet består av högrev.

Bacon och gurka

Eleven Oliver Forsström har fått gehör för bacon till burgaren. Som tillbehör kan man plocka till sig coleslaw (kålsallad) med äpple. Även Västeråsgurka ska fixas innan elevernas resultat kan avnjutas under lördagen.

500 burgare

– Vi har beställt 64 kilo kött från Skövde slakteri och med tanke på att det blir 130 gram i varje burgare handlar det om närmare 500 hamburgare, konstaterar Hasse Johansson från Lions som tillsammans med andra i föreningen kommer att saluföra burgarna från ett tält på Gågatan.

– Vi räknar med att få in 20 000 kronor om vi säljer alla , det brukar vi göra. Vi har väl 5 000 i kostnader, men resten går oavkortat till vår sociala hjälpverksamhet i framför allt Mariestad.

Nyttigt

Vänergymnasiets rektor tycker det är ett bra tillfälle att göra reklam för skolan.

– Och det är nyttigt för eleverna att få jobba i hett läge så att säga.

Under malningen av köttet (ser ganska jobbigt ut) berättar Nathalie Hoff att hon vill bli bartender när utbildningen på gymnasiet är klar. Oliver siktar på att bli kökschef för någon bra restaurang i framtiden.

Båda tycker att det ska bli spännande på lördag och säger att det känns extra okej att pengarna som kommer in går till behövande.

  • C. Lundh