22 sep 2016 15:56

22 sep 2016 15:57

Ökad polisnärvaro i Mariestad

MARIESTAD: Många poliser vid Torsöbron

I veckan har det observerats en förhöjd polisnärvaro i Mariestad – märkligt nog runt Torsöbron.
– Under de närmaste 14 dagarna finns vårt fokus på Mariestad med omnejd . Det är sådana satsningar vi kommer att göra framöver, säger Jan Hellnevi, polisområdeschef i Skaraborg.

MT har fått in tips om att det varit en ökad polisaktivitet i området kring Torsöbron. Flera polisbilar har setts patrullera och även en piketbuss har varit på plats.

– Märkligt, här har vi knappt sett en polis förut, säger en som bor ute på Torsö.

Synligheten

Jan Hellnevi ser det inget som konstigt, men låter nöjd med att polisens aktivitet märks.

– Vi vill öka den polisiära närvaron och synligheten i Mariestad som helhet. Det är sådana här satsningar vi kommer att göra i fortsättningen. Vi vill lägga resurserna där det prioriteras och behövs, säger han.

– Givetvis finns det en anledning att vi under den här perioden prioriterar Mariestad. Vi vill använda vår samlade resurs i området just nu. Sedan kanske det blir Falköping, eller någon annan ort. Det beror på hur det ser ut för tillfället i lokalpolisområdet östra.

Operativa orsaker

Vad är som är så intressant ute vid Torsö?

– Torsö är i sig inte i fokus, utan det är Mariestad i stort. Sedan kan det väl finnas olika operativa orsaker till att man är där, men det är inget jag vill gå in på. Det skulle förstöra våra chanser, säger Jan Hellnevi.

Och fortsätter:

– Vi har fått synpunkter på vår polisnärvaro och även haft en del brottslighet av stöldkaraktär. Det har även varit en del våld i offentliga miljöer, som krogsvängen. Då har vi gjort en samlad bedömning att vi satsar här en period.

Har det gett något resultat?

– Vi får utvärdera efteråt och om vi vill gå vidare.

MT har fått in tips om att det varit en ökad polisaktivitet i området kring Torsöbron. Flera polisbilar har setts patrullera och även en piketbuss har varit på plats.

– Märkligt, här har vi knappt sett en polis förut, säger en som bor ute på Torsö.

Synligheten

Jan Hellnevi ser det inget som konstigt, men låter nöjd med att polisens aktivitet märks.

– Vi vill öka den polisiära närvaron och synligheten i Mariestad som helhet. Det är sådana här satsningar vi kommer att göra i fortsättningen. Vi vill lägga resurserna där det prioriteras och behövs, säger han.

– Givetvis finns det en anledning att vi under den här perioden prioriterar Mariestad. Vi vill använda vår samlade resurs i området just nu. Sedan kanske det blir Falköping, eller någon annan ort. Det beror på hur det ser ut för tillfället i lokalpolisområdet östra.

Operativa orsaker

Vad är som är så intressant ute vid Torsö?

– Torsö är i sig inte i fokus, utan det är Mariestad i stort. Sedan kan det väl finnas olika operativa orsaker till att man är där, men det är inget jag vill gå in på. Det skulle förstöra våra chanser, säger Jan Hellnevi.

Och fortsätter:

– Vi har fått synpunkter på vår polisnärvaro och även haft en del brottslighet av stöldkaraktär. Det har även varit en del våld i offentliga miljöer, som krogsvängen. Då har vi gjort en samlad bedömning att vi satsar här en period.

Har det gett något resultat?

– Vi får utvärdera efteråt och om vi vill gå vidare.