14 sep 2016 10:37

14 sep 2016 10:37

Vattenfall till hovrätten

MARIESTAD: Företag överklagar tingsdom

Kommunen vann mot United Waters i tingsrätten. Men nu överklagar företaget (med säte i Shweiz) domen om renvattenanläggningen i Sandviken till Göta hovrätt.

Kommunen har länge velat ha bort anläggningen och har lika länge försökt lista ut vilket företag som äger den. Till slut fann man United Waters (UW) och uppmanade dem förra hösten att ta bort anläggningen, men detta skedde inte.

Efter att UW bestritt ansökan överlämnades målet på kommunens begäran till Skaraborgs tingsrätt. Då företaget inte hörde av sig meddelade tingsrätten i januari 2016 en tredskodom.

UW ansökte dock om återvinning eftersom man inte ansåg sig äga den aktuella anläggningen och aldrig heller har ägt den.

Kommunen återkallade då sin talan. Tvisten handlade sedan om vem som skulle betala rättegångskostnaderna. Tingsrätten beslutade i augusti att företaget skulle betala kommunens rättegångskostnader på 3 220 kronor.

– Det känns givetvis bra, men vi håller fortfarande på att utreda vilket bolag som äger anläggningen. Vi har fått uppgifter om att bolaget fortfarande existerar, sade stadsjurist Rolf Sjöström i samband med den domen.

Nu har alltså United Waters överklagat tingsrättsdomen till hovrätten.

Kommunen har länge velat ha bort anläggningen och har lika länge försökt lista ut vilket företag som äger den. Till slut fann man United Waters (UW) och uppmanade dem förra hösten att ta bort anläggningen, men detta skedde inte.

Efter att UW bestritt ansökan överlämnades målet på kommunens begäran till Skaraborgs tingsrätt. Då företaget inte hörde av sig meddelade tingsrätten i januari 2016 en tredskodom.

UW ansökte dock om återvinning eftersom man inte ansåg sig äga den aktuella anläggningen och aldrig heller har ägt den.

Kommunen återkallade då sin talan. Tvisten handlade sedan om vem som skulle betala rättegångskostnaderna. Tingsrätten beslutade i augusti att företaget skulle betala kommunens rättegångskostnader på 3 220 kronor.

– Det känns givetvis bra, men vi håller fortfarande på att utreda vilket bolag som äger anläggningen. Vi har fått uppgifter om att bolaget fortfarande existerar, sade stadsjurist Rolf Sjöström i samband med den domen.

Nu har alltså United Waters överklagat tingsrättsdomen till hovrätten.

  • C. Lundh