13 sep 2016 14:45

13 sep 2016 14:45

Viktig film på biodukarna

MARIESTAD: Johanna Hedberg om rollen

Johanna Hedberg, skådespelerska från Mariestad, är bioaktuell med filmen John Hron där hon spelar Johns flickvän.

Vad har du fått för reaktioner på filmen?

– Jag har fått bra respons överlag. Det är en viktig film, man vet hur slutet blir fast man inte vill att det ska bli så. Min rollkaraktär, Johns flickvän, försöker visa att allt är möjligt och fungerar som ett bollplank för John i den situation han är i.

Hur känns det nu när filmen går på biograferna?

– Det känns väldigt kul att det äntligen blev av. Det var tre år sedan vi spelade in den, men nu är den mer aktuell än någonsin.

Varför tog det så lång tid?

Det är en indepentfilm så regissören har fått driva väldigt mycket själv och axlat många olika roller i produktionen, med inte så mycket pengar. Men det känns kul att den fått så mycket uppmärksamhet nu. Det är ett bevis på att man inte ska sluta kämpa för något som man tror på.

Hur var det att spela in filmen?

– Det var starkt. Man reflekterade över att det verkligen hände på riktigt. Vi använde oss av Johns egna ägodelar, det var en speciell känsla.

Vad händer härnäst för dig?

– Jag och en kollega, Frida Thelin, jobbar med ett eget projekt, en tv-serie. Vi har suttit hela sommaren i en sommarstuga utanför Mariestad och skrivit. Serien heter ”Väx upp” och handlar om vad det innebär att vara vuxen och att man kan hamna i skit och om man inte tar ansvar i vuxenlivet. Just nu har vi kontakt med olika produktionsbolag.

Vad har du fått för reaktioner på filmen?

– Jag har fått bra respons överlag. Det är en viktig film, man vet hur slutet blir fast man inte vill att det ska bli så. Min rollkaraktär, Johns flickvän, försöker visa att allt är möjligt och fungerar som ett bollplank för John i den situation han är i.

Hur känns det nu när filmen går på biograferna?

– Det känns väldigt kul att det äntligen blev av. Det var tre år sedan vi spelade in den, men nu är den mer aktuell än någonsin.

Varför tog det så lång tid?

Det är en indepentfilm så regissören har fått driva väldigt mycket själv och axlat många olika roller i produktionen, med inte så mycket pengar. Men det känns kul att den fått så mycket uppmärksamhet nu. Det är ett bevis på att man inte ska sluta kämpa för något som man tror på.

Hur var det att spela in filmen?

– Det var starkt. Man reflekterade över att det verkligen hände på riktigt. Vi använde oss av Johns egna ägodelar, det var en speciell känsla.

Vad händer härnäst för dig?

– Jag och en kollega, Frida Thelin, jobbar med ett eget projekt, en tv-serie. Vi har suttit hela sommaren i en sommarstuga utanför Mariestad och skrivit. Serien heter ”Väx upp” och handlar om vad det innebär att vara vuxen och att man kan hamna i skit och om man inte tar ansvar i vuxenlivet. Just nu har vi kontakt med olika produktionsbolag.

  • Tove Gontran