13 sep 2016 16:07

13 sep 2016 16:07

Hotade poliser med kulvapen

TING: Våldsam 35-åring från Mariestad åtalad

En 35-årig Mariestadsbo har åtalats för en rad allvarliga brott, bland annat utpressning och hot mot tjänsteman.

35-åringen var i juni aktuell när piketstyrkan från Göteborg kallades in i samband med att polisen skulle gripa mannen på en adress i Mariestad. Mannen, som det existerade en klar hotbild runt, var dock aldrig i lägenheten när polisen gick in.

Han greps dock några dagar senare.

35-åringen åtalas nu för en rad brott: Drograttfylleri, brott mot knivlagen, narkotikabrott, grov olovlig körning, vapenbrott (tårgassprej), men även för hot mot tjänsteman efter en situation i Ribbenås den 22 augusti 2015.

Drog vapen

När poliserna på plats bad honom visa sina händer drog han upp ett kulvapen. Polisen avlossade då ett varningsskott. 35-åringen slängde då vapnet, som var ett luftvapen, åt sidan, men tog upp en syl eller skruvmejsel som han hotade poliserna med.

35-åringen är dessutom åtalad för utpressning. Detta efter en händelse i Mariestad den 12 oktober 2015.

Han ska ha misshandlat och hotat att bränna ner en persons hus och bil. Han försökte på det sättet får person att ge honom pengar.

35-åringen var i juni aktuell när piketstyrkan från Göteborg kallades in i samband med att polisen skulle gripa mannen på en adress i Mariestad. Mannen, som det existerade en klar hotbild runt, var dock aldrig i lägenheten när polisen gick in.

Han greps dock några dagar senare.

35-åringen åtalas nu för en rad brott: Drograttfylleri, brott mot knivlagen, narkotikabrott, grov olovlig körning, vapenbrott (tårgassprej), men även för hot mot tjänsteman efter en situation i Ribbenås den 22 augusti 2015.

Drog vapen

När poliserna på plats bad honom visa sina händer drog han upp ett kulvapen. Polisen avlossade då ett varningsskott. 35-åringen slängde då vapnet, som var ett luftvapen, åt sidan, men tog upp en syl eller skruvmejsel som han hotade poliserna med.

35-åringen är dessutom åtalad för utpressning. Detta efter en händelse i Mariestad den 12 oktober 2015.

Han ska ha misshandlat och hotat att bränna ner en persons hus och bil. Han försökte på det sättet får person att ge honom pengar.