09 sep 2016 14:34

09 sep 2016 14:34

Sovande tjuven åtalad

TING: Misstänkt för stöld och försök till grov stöld

Åtal har väckts i Skaraborgs tingsrätt mot en 35-årig Moholmsbo. Mannen greps av polisen i början av augusti efter ett inbrott på Vintervägen i Mariestad. 35-åringen hittades sovande i bostadsägarnas bil.

Moholmsbon har åtalats för en rad brott och stämningsansökan innehåller tio åtalspunkter för brott mellan 2015 och 2016. Det handlar om stöld, försök till grov stöld, brott mot knivlagen och flera narkotikabrott – både innehav och eget bruk.

Mannen misstänks i samband inbrottet på Vintervägen mellan 5 och 6 augusti ha stulit en ljusslinga, två ljusstakar, ett blåsinstrument och en studentklänning till ett sammanlagt värde av cirka 1 700 kronor. Han ska också ha tagit en plånbok innehållande bankkort, 700 kronor och elva euro, som låg i bilen.

Han försökte även göra inbrott på en annan adress på samma gata.

Pantflaskor

Han är också åtalad för ytterligare en stöld vid samma tidpunkt, bland annat på Jägaregatan. Där stals en högtryckstvätt, dammsugare, matvaror, verktyg, pantflaskor, pantburkar, radio och en avfuktare.

35-åringen är även åtalad för ett inbrott i Töreboda under augusti 2015. Det var på Happy Homes vid Skövdevägen. Där ska han ha stulit växelkassan på 300 kronor, parfymer till ett värde av 2 584 kronor, samt en bilstereo.

35-åringen har både erkänt och förnekat flera åtalspunkter. Flera gånger säger han sig inte komma ihåg något av händelserna.

Moholmsbon har åtalats för en rad brott och stämningsansökan innehåller tio åtalspunkter för brott mellan 2015 och 2016. Det handlar om stöld, försök till grov stöld, brott mot knivlagen och flera narkotikabrott – både innehav och eget bruk.

Mannen misstänks i samband inbrottet på Vintervägen mellan 5 och 6 augusti ha stulit en ljusslinga, två ljusstakar, ett blåsinstrument och en studentklänning till ett sammanlagt värde av cirka 1 700 kronor. Han ska också ha tagit en plånbok innehållande bankkort, 700 kronor och elva euro, som låg i bilen.

Han försökte även göra inbrott på en annan adress på samma gata.

Pantflaskor

Han är också åtalad för ytterligare en stöld vid samma tidpunkt, bland annat på Jägaregatan. Där stals en högtryckstvätt, dammsugare, matvaror, verktyg, pantflaskor, pantburkar, radio och en avfuktare.

35-åringen är även åtalad för ett inbrott i Töreboda under augusti 2015. Det var på Happy Homes vid Skövdevägen. Där ska han ha stulit växelkassan på 300 kronor, parfymer till ett värde av 2 584 kronor, samt en bilstereo.

35-åringen har både erkänt och förnekat flera åtalspunkter. Flera gånger säger han sig inte komma ihåg något av händelserna.