03 sep 2016 15:09

03 sep 2016 19:01

Uppvisning bland molnen

SPEED ART DESIGN: JAS 39 Gripen bjöd på show

Många blickar riktades mot Mariestadsfjärden vid lunchtid på lördagen då JAS 39 Gripen flög över vattnet och bjöd på show.

Regnet hade precis lättat när Peter Fällén från F7 flög in med sin JAS 39 Gripen vid Mariestadsfjärden. Till en början såg det ut som att besökarna skulle få nöja sig med att lyssna på det mullrande ljudet när han styrde kosan rakt upp bland molnen. Men den orolig behövde inte bli besviken för strax dök planet upp på lägre höjder och visade sin kapacitet. Under nästan tio minuter flög det i loopar, snurrade runt, flög upp och ner flög flera varv över fjärden.

– Det är tredje gången vi är här på Speed art design och ser det här och det är fantastiskt vad de kan göra med de här planen, hur de kan snurra runt och leka på det där sättet, säger Bengt Andersson som tittade på showen med sin son Niklas.

– Det spelar ingen roll hur gammal man är så blir man fascinerad av vilka krafter de har, säger Niklas.

Regnet hade precis lättat när Peter Fällén från F7 flög in med sin JAS 39 Gripen vid Mariestadsfjärden. Till en början såg det ut som att besökarna skulle få nöja sig med att lyssna på det mullrande ljudet när han styrde kosan rakt upp bland molnen. Men den orolig behövde inte bli besviken för strax dök planet upp på lägre höjder och visade sin kapacitet. Under nästan tio minuter flög det i loopar, snurrade runt, flög upp och ner flög flera varv över fjärden.

– Det är tredje gången vi är här på Speed art design och ser det här och det är fantastiskt vad de kan göra med de här planen, hur de kan snurra runt och leka på det där sättet, säger Bengt Andersson som tittade på showen med sin son Niklas.

– Det spelar ingen roll hur gammal man är så blir man fascinerad av vilka krafter de har, säger Niklas.

  • Anna Leijon