27 aug 2016 17:37

27 aug 2016 17:37

Populär rockhelg även i år

MARIESTAD: Årets rockhelg blev lyckad

Rockhelgen lockade storpublik bland hängivna musikälskare. 50 och 60-talet var i fokus när 16 band bjöd på musik.

Fredagkvällen fylldes med musik från sju olika band. Urban Brage och Catrin Fransson från Skövde besökte rockhelgen för andra året i rad. Skövdebandet Flippers var favoriterna under fredagskvällen, men mest såg de fram emot bandet som utgjordes av deras husvagnsgrannar för helgen: The Hotlanders.

– Vi har hört dem i två dagar nu, de är så jädra bra, säger Urban.

Rockbandstävling

Tidigt på lördag eftermiddag drog dag två i gång med den årliga rockbandstävlingen. I tävlingen lottas både bandmedlemmar och bandnamn, sedan får det nyskapade bandet en timme på sig att öva in två valfria låtar som sedan framförs för publiken. Lelle Bodarve är van deltagare i tävlingen, i år var han en del av det framlottade bandet ”The Postman”.

– Det är spännande och trevligt, men väldigt blandad nivå på deltagarna, säger han.

Fredagkvällen fylldes med musik från sju olika band. Urban Brage och Catrin Fransson från Skövde besökte rockhelgen för andra året i rad. Skövdebandet Flippers var favoriterna under fredagskvällen, men mest såg de fram emot bandet som utgjordes av deras husvagnsgrannar för helgen: The Hotlanders.

– Vi har hört dem i två dagar nu, de är så jädra bra, säger Urban.

Rockbandstävling

Tidigt på lördag eftermiddag drog dag två i gång med den årliga rockbandstävlingen. I tävlingen lottas både bandmedlemmar och bandnamn, sedan får det nyskapade bandet en timme på sig att öva in två valfria låtar som sedan framförs för publiken. Lelle Bodarve är van deltagare i tävlingen, i år var han en del av det framlottade bandet ”The Postman”.

– Det är spännande och trevligt, men väldigt blandad nivå på deltagarna, säger han.

  • Jennie Hilli-Sjöqvist