27 aug 2016 08:00

27 aug 2016 08:00

Hur går förberedelserna?

HALLÅ DÄR...

Claes Pettersson, evenemangsgeneral för Speed Art Design som hålls i Mariestad 3–4 september.

– Bara bra, vi ligger i fas med allt. På tisdag börjar bygget av läktare på Motorstadion, som i år förläggs på området för ställplatserna i yttre hamnen. Festivalområdet kommer att sträcka sig från centrum via gågatan, Esplanaden, Fisktorget till hamnområdet och hela vägen genom Karlsholme folkets park.

Det är ett digert program som väntar?

– Ja, det känns som det finns något för alla. Den stora skillnaden jämfört med tidigare upplagor är det i år blir flera programpunkter som återkommer båda dagarna.

Och allt tjuvstartar med drive in-bio på fredag kväll?

– Då visas ”Blues Brothers” på storbildsduk. Det blir även livemusik innan filmen.

Vad får man absolut inte missa?

– Oj, den frågan var inte lätt. Men Flyboard-uppvisningen är ett måste. Räddningstjänsten fingerade trafikolycka på Motorarenan där ambulanshelikoptern deltar blir spektakulär, likaså flyguppvisningen med Jas Gripen under lördagen. Sedan är det ju all konst; 33 konstnärer visar foton, måleri och skulpturer. Den som vill prova på olika saker har massor att välja på.

– Vidare blir det bil- och motorcykelutställning. Peter Svensson, världsrekordhållare i dragbike över 402 meter, visar en imponerande maskin.

Hur mycket besökare siktar ni på?

– Senast (2013) var det styvt 45 000 besökare under de två dagarna. Vore kul om det kunde bli något liknande i år. Uppehåll och runt 20 grader vore önskvärt; då är det bäddat för en riktig folkfest i Mariestad.

– Bara bra, vi ligger i fas med allt. På tisdag börjar bygget av läktare på Motorstadion, som i år förläggs på området för ställplatserna i yttre hamnen. Festivalområdet kommer att sträcka sig från centrum via gågatan, Esplanaden, Fisktorget till hamnområdet och hela vägen genom Karlsholme folkets park.

Det är ett digert program som väntar?

– Ja, det känns som det finns något för alla. Den stora skillnaden jämfört med tidigare upplagor är det i år blir flera programpunkter som återkommer båda dagarna.

Och allt tjuvstartar med drive in-bio på fredag kväll?

– Då visas ”Blues Brothers” på storbildsduk. Det blir även livemusik innan filmen.

Vad får man absolut inte missa?

– Oj, den frågan var inte lätt. Men Flyboard-uppvisningen är ett måste. Räddningstjänsten fingerade trafikolycka på Motorarenan där ambulanshelikoptern deltar blir spektakulär, likaså flyguppvisningen med Jas Gripen under lördagen. Sedan är det ju all konst; 33 konstnärer visar foton, måleri och skulpturer. Den som vill prova på olika saker har massor att välja på.

– Vidare blir det bil- och motorcykelutställning. Peter Svensson, världsrekordhållare i dragbike över 402 meter, visar en imponerande maskin.

Hur mycket besökare siktar ni på?

– Senast (2013) var det styvt 45 000 besökare under de två dagarna. Vore kul om det kunde bli något liknande i år. Uppehåll och runt 20 grader vore önskvärt; då är det bäddat för en riktig folkfest i Mariestad.