10 aug 2016 13:30

10 aug 2016 13:30

Körde motorcykel full och drogad

TINGET: Massor av åtalspunkter mot 31-åring

Hela 16 åtalspunkter har han mot sig, den 31-årige Mariestadsbo som bland annat körde motorcykel på Hantverkaregatan med närmare två promille alkohol i blodet – blod där det också påvisades narkotika.

Så här ser åtalspunkterna ut som 31-åringen från Mariestad är misstänkt för, något förkortade för att få plats.

Något datum för huvudförhandling i Skaraborgs tingsrätt är ännu inte utsatt.

Ringa narkotikabrott, användning av cannabis för eget bruk i april 2015. Dessutom innehav av 93,9 gram cannabis i en lägenhet i centrala Mariestad. I samband med dessa händelser även ett åtal mot knivlagen. Mannen förnekar innehav av narkotika och erkänner resten.

Rattfylleri, körde klass ett-moped med 0,71 promille alkohol i blodet vid Nya torget i november 2015. Ett åtal om olovlig körning eftersom han saknar körkort. Brott mot knivlagen även här, då polisen fann en handyxa på honom vid gripandet. 31-åringen erkänner endast den olovliga körningen.

Grovt rattfylleri, körde bil i Skövde i mars med 1,19 promille alkohol i blodet. Man fann även amfetamin i hans blod, så ett åtal blev det också om ringa narkotikabrott. Och givetvis också olovlig körning då han saknar körkort. Här erkänner 31-åringen endast ringa narkotikabrott.

Grovt rattfylleri, här handlar det om mc:n på Hantverkargatan som han krockade med, samt även här om ringa narkotikabrott och olovlig körning. Och han hade en kniv på sig också vid detta tillfälle, vilket föranleder åtalet mot knivlagen igen. 31-åringen varken erkänner eller förnekar dessa åtalspunkter.

Rattfylleri, han har 0,76 promille när han kör moped klass 2 på Göteborgsvägen den 28 juni. Här följer även ett åtal om vårdslöshet i trafik efter hans vingliga färd. Han varken erkänner eller förnekar detta.

Så här ser åtalspunkterna ut som 31-åringen från Mariestad är misstänkt för, något förkortade för att få plats.

Något datum för huvudförhandling i Skaraborgs tingsrätt är ännu inte utsatt.

Ringa narkotikabrott, användning av cannabis för eget bruk i april 2015. Dessutom innehav av 93,9 gram cannabis i en lägenhet i centrala Mariestad. I samband med dessa händelser även ett åtal mot knivlagen. Mannen förnekar innehav av narkotika och erkänner resten.

Rattfylleri, körde klass ett-moped med 0,71 promille alkohol i blodet vid Nya torget i november 2015. Ett åtal om olovlig körning eftersom han saknar körkort. Brott mot knivlagen även här, då polisen fann en handyxa på honom vid gripandet. 31-åringen erkänner endast den olovliga körningen.

Grovt rattfylleri, körde bil i Skövde i mars med 1,19 promille alkohol i blodet. Man fann även amfetamin i hans blod, så ett åtal blev det också om ringa narkotikabrott. Och givetvis också olovlig körning då han saknar körkort. Här erkänner 31-åringen endast ringa narkotikabrott.

Grovt rattfylleri, här handlar det om mc:n på Hantverkargatan som han krockade med, samt även här om ringa narkotikabrott och olovlig körning. Och han hade en kniv på sig också vid detta tillfälle, vilket föranleder åtalet mot knivlagen igen. 31-åringen varken erkänner eller förnekar dessa åtalspunkter.

Rattfylleri, han har 0,76 promille när han kör moped klass 2 på Göteborgsvägen den 28 juni. Här följer även ett åtal om vårdslöshet i trafik efter hans vingliga färd. Han varken erkänner eller förnekar detta.

  • C. Lundh