07 aug 2016 16:41

07 aug 2016 16:41

Trädgård som inspirerar

HASSLE SÄBY: Många besökare i Karins trädgård

Karin Pettersons vildvuxna trädgård drog storpublik under söndagen.
– Det är en explosion av färger, säger besökaren Anna-Lena Hallberg.

Det vimlar av fjärilar, dofter och människor i Karin Petterssons färgglada trädgård. 70-80 personer har besökt trädgården under dagen och fler är på ingång. Vid tre tillfällen under sommaren har trädgårdsentusiaster kunnat besöka ”öppna trädgårdar” runt om i Skaraborg. Trädgårdsrundorna anordnas av Mötesplats Trädgård. Anna-Lena och Håkan Hallberg från Moholm strosar runt bland stockrosor, solhattar och solrosor. Paret har tidigare under dagen besökt trädgårdar i Lerdala och på Kinnekulle.

– Vi åker runt för att få inspiration till vår egen trädgård, berättar Håkan.

Blommorna bestämmer

Med ett heltidsjobb, hundar och den gigantiska trädgården har Karin fullt upp. Trots det fortsätter hon att utvidga trädgården, år efter år. Kanske speglas bristen på tid i trädgården som påminner om en engelsk, vildvuxen cottageträdgård.

– Jag låter det som trivs få frodas och sen organiserar jag det på våren, berättar Karin.

Det vimlar av fjärilar, dofter och människor i Karin Petterssons färgglada trädgård. 70-80 personer har besökt trädgården under dagen och fler är på ingång. Vid tre tillfällen under sommaren har trädgårdsentusiaster kunnat besöka ”öppna trädgårdar” runt om i Skaraborg. Trädgårdsrundorna anordnas av Mötesplats Trädgård. Anna-Lena och Håkan Hallberg från Moholm strosar runt bland stockrosor, solhattar och solrosor. Paret har tidigare under dagen besökt trädgårdar i Lerdala och på Kinnekulle.

– Vi åker runt för att få inspiration till vår egen trädgård, berättar Håkan.

Blommorna bestämmer

Med ett heltidsjobb, hundar och den gigantiska trädgården har Karin fullt upp. Trots det fortsätter hon att utvidga trädgården, år efter år. Kanske speglas bristen på tid i trädgården som påminner om en engelsk, vildvuxen cottageträdgård.

– Jag låter det som trivs få frodas och sen organiserar jag det på våren, berättar Karin.

  • Jennie Hilli-Sjöqvist