05 aug 2016 06:00

05 aug 2016 06:00

Bolagsupplysningen lurar småföretagare på nytt

MARIESTAD: Blufföretag i farten

I dagarna har det tidigare kända blufföretaget Bolagsupplysningen skickat ut brev till småföretagare i Mariestad. De vill ha in kompletterande uppgifter om företaget, men med din underskrift går du egentligen med på något helt annat.

Mariestads-Tidningen har vid flera tidigare tillfällen skrivit om Bolagsupplysningen. Ett företag som skickar ut blufferbjudanden till bland annat småföretagare i Mariestad. Den här gången är det samma blankett som skickats ut tidigare som cirkulerar. Det handlar om att komplettera företagets uppgifter.

Något var fel

Juha Kasurinen, egen företagare i Mariestad, fick brevet i dagarna. Han beskriver det som proffsigt utformat.

– Jag läste brevet, men också den medföljande sidan som var fylld med jätteliten text. Där stod det vad man egentligen gick med på.

Vad var det?

– Genom att skriva under blanketten går man egentligen med på ett tvåårskontrakt som i slutändan kommer kosta den egna företagaren runt 10 000 kronor. Det är mycket pengar för någon med ett litet företag.

Läste om tidigare fall

Efter att ha läst brevet googlade han Bolagsupplysningen och fick fram en rad varnande artiklar och ett flertal inlägg från företagare som blivit lurade. Många drabbade hade skrivit om hur svårt det är att ta sig ur avtalet.

– Det är så svårt att stoppa dem, eftersom de egentligen arbetar inom lagens ramar.

– Man blir så förbannad på sådant här.

Vanligt förekommande

Enligt Juha Kasurinen hör det inte till ovanligheterna att ta emot brev, mejl och samtal från blufföretag.

– Det verkar vara många som vill luras. Men jag läser alltid det finstilta.

Mariestads-Tidningen har vid flera tidigare tillfällen skrivit om Bolagsupplysningen. Ett företag som skickar ut blufferbjudanden till bland annat småföretagare i Mariestad. Den här gången är det samma blankett som skickats ut tidigare som cirkulerar. Det handlar om att komplettera företagets uppgifter.

Något var fel

Juha Kasurinen, egen företagare i Mariestad, fick brevet i dagarna. Han beskriver det som proffsigt utformat.

– Jag läste brevet, men också den medföljande sidan som var fylld med jätteliten text. Där stod det vad man egentligen gick med på.

Vad var det?

– Genom att skriva under blanketten går man egentligen med på ett tvåårskontrakt som i slutändan kommer kosta den egna företagaren runt 10 000 kronor. Det är mycket pengar för någon med ett litet företag.

Läste om tidigare fall

Efter att ha läst brevet googlade han Bolagsupplysningen och fick fram en rad varnande artiklar och ett flertal inlägg från företagare som blivit lurade. Många drabbade hade skrivit om hur svårt det är att ta sig ur avtalet.

– Det är så svårt att stoppa dem, eftersom de egentligen arbetar inom lagens ramar.

– Man blir så förbannad på sådant här.

Vanligt förekommande

Enligt Juha Kasurinen hör det inte till ovanligheterna att ta emot brev, mejl och samtal från blufföretag.

– Det verkar vara många som vill luras. Men jag läser alltid det finstilta.

  • Madeleine Bäckman