02 aug 2016 13:29

02 aug 2016 15:54

Brand i sommaridyllen

SJÖTORP: Rökdykare fick rycka in och släcka båtbranden

Strax före lunch på tisdagen började det ryka kraftigt ur en 35-fots stålbåt som låg förtöjd i hamnbassängen i Sjötorp.

Enligt uppgift satt ägarna och åt på en närliggande restaurang när de blev varse katastrofen. Räddningstjänsten var snabbt på plats och kunde börja släcka elden som uppenbart spred sig genom båten. En teori var att elden startat på grund av ett felande kylskåp. Många turister stannade och tittade på släckningsarbetet. Inga personskador uppstod enligt polis på plats. En fullständig sanering av båten lär bli det tråkiga efterspelet för båtägarna, som av döma av akterflaggan är hemmahörande i landet.

Enligt uppgift satt ägarna och åt på en närliggande restaurang när de blev varse katastrofen. Räddningstjänsten var snabbt på plats och kunde börja släcka elden som uppenbart spred sig genom båten. En teori var att elden startat på grund av ett felande kylskåp. Många turister stannade och tittade på släckningsarbetet. Inga personskador uppstod enligt polis på plats. En fullständig sanering av båten lär bli det tråkiga efterspelet för båtägarna, som av döma av akterflaggan är hemmahörande i landet.