29 jul 2016 17:34

29 jul 2016 19:49

Dragspelsfestivalen är inledd

MARIESTAD: Musikalisk helg på Karlsholme

Nu är den i gång – den 34:e Dragspelsfestivalen i Mariestad.

Det verkade klia rejält i fingrarna på de tillresta musikanterna, som parkerat husbilar och husvagnar på Karlsholme folkets park, för helgens dragspelsfestival. Under fredagseftermiddagen bildades spontana band, som rev av den ena melodin efter den andra.

– Alla som spelar nåt instrument är med i gemenskapen, log Bertil Sköldberg från Sandhult utanför Borås.

Tillsammans med 15 glada vänner på dragspel, fiol, gitarr och trummor levererade Bertil på kontrabas önskelåtar från åhörarna. I rask takt bjöd gänget upp till ”Jag tror, jag tror på sommaren”, ”Inbjudan till Bohuslän” och ”Pater Noster”.

– Det här är festival; här är vi musikanter från alla håll och kanter, konstaterade Bertil.

Mer från dragspelsfestivalen återkommer MT till under helgen.

Det verkade klia rejält i fingrarna på de tillresta musikanterna, som parkerat husbilar och husvagnar på Karlsholme folkets park, för helgens dragspelsfestival. Under fredagseftermiddagen bildades spontana band, som rev av den ena melodin efter den andra.

– Alla som spelar nåt instrument är med i gemenskapen, log Bertil Sköldberg från Sandhult utanför Borås.

Tillsammans med 15 glada vänner på dragspel, fiol, gitarr och trummor levererade Bertil på kontrabas önskelåtar från åhörarna. I rask takt bjöd gänget upp till ”Jag tror, jag tror på sommaren”, ”Inbjudan till Bohuslän” och ”Pater Noster”.

– Det här är festival; här är vi musikanter från alla håll och kanter, konstaterade Bertil.

Mer från dragspelsfestivalen återkommer MT till under helgen.