27 jul 2016 17:03

27 jul 2016 17:03

Bibblan ordnar "sommarskoj"

MARIESTAD: Klipp och klistra på sommarlovet

Tänk, vad mycket man kan göra med lite papper och en sax. Den enda kryddan som krävs är kanske lite fantasi ... eller bra instruktioner.

– Det behövs lite tålamod första gången.

Jo, det har de nog blivit varse; de barn som sökt sig till Grangärdets idrottshall denna tisdagseftermiddag. Det är lite knepigt att göra en ask av papper. En påse var inte heller särskilt enkelt. Men med hjälp av projektledare Ann-Marie Backmans instruktioner och hjälpande händer har de flesta fått ihop snygga saker.

Tillfälliga lokaler

Stadsbiblioteket är visserligen stängt i sommar, men det hindrar inte personalen från att ordna aktiviteter på annat håll. Träffen på Grangärdet var den första i en hel radda ”Sommarskoj”. Ytterligare tre tisdagar är inplanerade, dessutom fyra torsdagar på Vasavägens gårdshus, två onsdagar på Lockerudsskolan.

Ann-Marie har förslag på olika teman för de olika träffarna, men hon är noga med barnen själva ska påverka innehållet:

– Här får man göra vad man vill. Jag bidrar bara med idéer.

Den här tisdagen är det alltså papperspyssel som står i fokus. Men det går också bra att hitta på något annat. Så medan Ella, Sofie, Dalia, Felicia och Nellie följer Ann-Maries anvisningar, gör Märta en ask i egen design, Naser limmar ihop en papperspistol och Horianna läser en bok.

Bidrag

Sommarskojet är ett resultat av ett bidrag från Ungdomsstyrelsen, till just sommaraktiviteter. Kommunen har fått 300 000 kronor varav 50 000 ska användas till kultur.

– Det här är lite av en mjukstart, säger Ann-Marie Backman som inte har en aning om hur många besökare hon kommer att få. Det är drop in som gäller, utom på måndag när Sjöräddningssällskapet visar upp sin båt.

– Det behövs lite tålamod första gången.

Jo, det har de nog blivit varse; de barn som sökt sig till Grangärdets idrottshall denna tisdagseftermiddag. Det är lite knepigt att göra en ask av papper. En påse var inte heller särskilt enkelt. Men med hjälp av projektledare Ann-Marie Backmans instruktioner och hjälpande händer har de flesta fått ihop snygga saker.

Tillfälliga lokaler

Stadsbiblioteket är visserligen stängt i sommar, men det hindrar inte personalen från att ordna aktiviteter på annat håll. Träffen på Grangärdet var den första i en hel radda ”Sommarskoj”. Ytterligare tre tisdagar är inplanerade, dessutom fyra torsdagar på Vasavägens gårdshus, två onsdagar på Lockerudsskolan.

Ann-Marie har förslag på olika teman för de olika träffarna, men hon är noga med barnen själva ska påverka innehållet:

– Här får man göra vad man vill. Jag bidrar bara med idéer.

Den här tisdagen är det alltså papperspyssel som står i fokus. Men det går också bra att hitta på något annat. Så medan Ella, Sofie, Dalia, Felicia och Nellie följer Ann-Maries anvisningar, gör Märta en ask i egen design, Naser limmar ihop en papperspistol och Horianna läser en bok.

Bidrag

Sommarskojet är ett resultat av ett bidrag från Ungdomsstyrelsen, till just sommaraktiviteter. Kommunen har fått 300 000 kronor varav 50 000 ska användas till kultur.

– Det här är lite av en mjukstart, säger Ann-Marie Backman som inte har en aning om hur många besökare hon kommer att få. Det är drop in som gäller, utom på måndag när Sjöräddningssällskapet visar upp sin båt.