21 jul 2016 17:09

21 jul 2016 17:12

Tårtor, bullar och kakor går åt på Kopparbolet

LUGNÅS: Fruntimmersveckan är i full gång

Vid fruntimmersveckan på Kopparbolet rullas jordgubbstårtorna ut på rullande band.
– Det sliter verkligen hårt i köket, säger Stellan Johansson.

Tårtor, kakor och bullar går onekligen åt i samband med firanden. Under fruntimmersveckan på Kopparbolet, som anordnas av Lugnås hembygdsförening, verkar det inte finns någon hejd på ätandet. Det strömmar av människor, övervägande pensionärer, till bordet där godsakerna står uppdukade.

– Det är en klassiker att bjuda på bulle, tårta och fem hårda kakor. På en dag görs mellan 15 och 25 tårtor, vilket är smått fantastiskt, säger Stellan Johansson som är ansvarig för fruntimmersveckan.

Jeanalee Olsson kan ta åt sig äran för de många och goda jordgubbstårtorna. Nyligen tog Jeanalee studenten från Vänergymnasiet, där hon gick bageri- och konditorilinjen. På Kopparbolet fick hon även fin assistans av Maria André.

– Lite svettigt är det eftersom det är så många tårtor som ska göras, säger Jeanalee.

Durbälgarna på plats

Det är inte bara fikat som drar gäster till hembygdsföreningen. Varje dag är det underhållning och på torsdagen, när MT tittade förbi, spelade Durbälgarna från Lidköping. Tidigare under veckan har bland annat Hjärtats röst Mariestad, Lennart Erlandsson och Mariestads dragspelsklubb bjudit på show.

Vill besökaren vända sig till skuggan går det utmärkt att ta del av Håkan Thunborgs och Inga-Lill Aksells konstutställning.

På plats finns även keramik- och textilprylar samt försäljning av blommor och honung.

Härlig utflykt

– Det är 18:e gången vi arrangerar fruntimmersveckan och i onsdags var det ungefär 450 personer här, vilket är en jättefin siffra. För många är det en härlig familjeutflykt och det är flera olika generationer som tittar förbi, säger Stellan Johansson.

Sven Andersson från Ingarud njöt i solskenet.

– Kopparbolet är en gemytlig plats och under veckan är det trevligt att lyssna på musik och träffa andra människor. Jag var nyligen här och firade midsommar, så jag återvänder gärna hit, säger han.

Tårtor, kakor och bullar går onekligen åt i samband med firanden. Under fruntimmersveckan på Kopparbolet, som anordnas av Lugnås hembygdsförening, verkar det inte finns någon hejd på ätandet. Det strömmar av människor, övervägande pensionärer, till bordet där godsakerna står uppdukade.

– Det är en klassiker att bjuda på bulle, tårta och fem hårda kakor. På en dag görs mellan 15 och 25 tårtor, vilket är smått fantastiskt, säger Stellan Johansson som är ansvarig för fruntimmersveckan.

Jeanalee Olsson kan ta åt sig äran för de många och goda jordgubbstårtorna. Nyligen tog Jeanalee studenten från Vänergymnasiet, där hon gick bageri- och konditorilinjen. På Kopparbolet fick hon även fin assistans av Maria André.

– Lite svettigt är det eftersom det är så många tårtor som ska göras, säger Jeanalee.

Durbälgarna på plats

Det är inte bara fikat som drar gäster till hembygdsföreningen. Varje dag är det underhållning och på torsdagen, när MT tittade förbi, spelade Durbälgarna från Lidköping. Tidigare under veckan har bland annat Hjärtats röst Mariestad, Lennart Erlandsson och Mariestads dragspelsklubb bjudit på show.

Vill besökaren vända sig till skuggan går det utmärkt att ta del av Håkan Thunborgs och Inga-Lill Aksells konstutställning.

På plats finns även keramik- och textilprylar samt försäljning av blommor och honung.

Härlig utflykt

– Det är 18:e gången vi arrangerar fruntimmersveckan och i onsdags var det ungefär 450 personer här, vilket är en jättefin siffra. För många är det en härlig familjeutflykt och det är flera olika generationer som tittar förbi, säger Stellan Johansson.

Sven Andersson från Ingarud njöt i solskenet.

– Kopparbolet är en gemytlig plats och under veckan är det trevligt att lyssna på musik och träffa andra människor. Jag var nyligen här och firade midsommar, så jag återvänder gärna hit, säger han.