12 jul 2016 12:28

12 jul 2016 12:29

Anmälan om barnvåldtäkt

MARIESTAD: 14-årig flicka ska ha blivit utsatt

Polisen har fått in en anmälan om våldtäkt mot barn. Brottet ska ha skett på en mindre ort i Mariestads kommun.

För drygt en vecka sedan fick polisen in en anmälan om barnvåldtäkt. Enligt uppgifter till MT ska två tonårspojkar ha förgripit sig på en 14-årig flicka.

Polisutredningen är fortfarande inne i ett tidigt skede. Målsäganden ska ha berättat sin version för polisen, men pojkarna har ännu inte kallats till förhör.

– Att höra en misstänkt är inte det första vi gör. Insamlingen till en utredning går inte på en timme, utan olika undersökningar måste göras först. Utredningen är inne i ett känsligt läge och därför kan jag inte berätta särskilt mycket, säger Niklas Lindström, utredare på grova brott i Skövde.

Han fortsätter:

– Vi har för tillfället ungefär 25 andra grova brott att utreda. Under sommaren är bemanningen låg och därför dröjer vissa utredningar. Men vi arbetar aktivt med ärendet och barnvåldtäkt är givetvis något som prioriteras högt.

För drygt en vecka sedan fick polisen in en anmälan om barnvåldtäkt. Enligt uppgifter till MT ska två tonårspojkar ha förgripit sig på en 14-årig flicka.

Polisutredningen är fortfarande inne i ett tidigt skede. Målsäganden ska ha berättat sin version för polisen, men pojkarna har ännu inte kallats till förhör.

– Att höra en misstänkt är inte det första vi gör. Insamlingen till en utredning går inte på en timme, utan olika undersökningar måste göras först. Utredningen är inne i ett känsligt läge och därför kan jag inte berätta särskilt mycket, säger Niklas Lindström, utredare på grova brott i Skövde.

Han fortsätter:

– Vi har för tillfället ungefär 25 andra grova brott att utreda. Under sommaren är bemanningen låg och därför dröjer vissa utredningar. Men vi arbetar aktivt med ärendet och barnvåldtäkt är givetvis något som prioriteras högt.