11 jul 2016 17:22

11 jul 2016 17:22

Skratt för integration

MARIESTAD: Många ville se och testa cirkuskonst

550 personer från världens alla hörn fanns i publiken när Clowner utan Gränser besökte Jubileumsteatern.
– Skratt bryter ner barriärer. Om folk får skratta tillsammans är det lättare att leva tillsammans, säger clownen Dave Braunsthal.

När Clowner utan Gränser bjöd på gratis cirkusföreställning fylldes Jubileumsteatern till bredden av både barn, ungdomar och vuxna. Föreställningen framfördes av sex clowner och ackompanjerades av tre musiker. Vanliga cirkusnummer med akrobatik, trapets och klumpiga clowner varvades med delar där publiken var en viktig del. Clownerna fick med sig publiken som ivrigt skrattade och härmade clownernas ljud.

Föreställning för alla

Det var Clowner utan Gränser i samarbete med Karlsholme folkets park, Mariestads teaterförening, Rädda Barnen och Röda Korset som var arrangörer. Regissören Camilla Rud beskriver att hon i och med flyktingsituationen ville göra en föreställning som passade alla.

– Det är inte en föreställning som är anpassad till asylsökande utan en föreställning som går bra att visa för vem som helst, säger hon.

Föreställningen bygger till stor del på kroppsspråk, musik och fysisk komik och innehåller väldigt lite verbalt språk. Att döma av publikens reaktioner var numret med diablos populärt, liksom det med rockringar. Clownerna visade på stor skicklighet.

Nöjda barn

Sebastian Fröström, 5, uppskattade framför allt slutnumret där stora lådor bildade en flera meter hög tårta.

– De liksom byggde upp den, säger han och visar med händerna hur de staplade lådorna som en pyramid.

– Fast ljuset högst upp på tårtan var väldigt litet, de borde ha haft några till lådor under, säger han.

Testade cirkuskonst

Efter föreställningen tog barnen chansen att testa cirkuskonster ute på gräsmattan, med clownernas hjälp. Det kryllade av barn och flygande föremål när konsten att fånga en diablo testades för första gången. En bit bort försökte ett gäng snurra en tallrik på en pinne och mellan två träd stod barn i kö för att gå på lina.

– Det var enkelt i början men sen blev det lite vingligt, konstaterade Elvira Wallenstein, 10, som testade lindansens konst.

När Clowner utan Gränser bjöd på gratis cirkusföreställning fylldes Jubileumsteatern till bredden av både barn, ungdomar och vuxna. Föreställningen framfördes av sex clowner och ackompanjerades av tre musiker. Vanliga cirkusnummer med akrobatik, trapets och klumpiga clowner varvades med delar där publiken var en viktig del. Clownerna fick med sig publiken som ivrigt skrattade och härmade clownernas ljud.

Föreställning för alla

Det var Clowner utan Gränser i samarbete med Karlsholme folkets park, Mariestads teaterförening, Rädda Barnen och Röda Korset som var arrangörer. Regissören Camilla Rud beskriver att hon i och med flyktingsituationen ville göra en föreställning som passade alla.

– Det är inte en föreställning som är anpassad till asylsökande utan en föreställning som går bra att visa för vem som helst, säger hon.

Föreställningen bygger till stor del på kroppsspråk, musik och fysisk komik och innehåller väldigt lite verbalt språk. Att döma av publikens reaktioner var numret med diablos populärt, liksom det med rockringar. Clownerna visade på stor skicklighet.

Nöjda barn

Sebastian Fröström, 5, uppskattade framför allt slutnumret där stora lådor bildade en flera meter hög tårta.

– De liksom byggde upp den, säger han och visar med händerna hur de staplade lådorna som en pyramid.

– Fast ljuset högst upp på tårtan var väldigt litet, de borde ha haft några till lådor under, säger han.

Testade cirkuskonst

Efter föreställningen tog barnen chansen att testa cirkuskonster ute på gräsmattan, med clownernas hjälp. Det kryllade av barn och flygande föremål när konsten att fånga en diablo testades för första gången. En bit bort försökte ett gäng snurra en tallrik på en pinne och mellan två träd stod barn i kö för att gå på lina.

– Det var enkelt i början men sen blev det lite vingligt, konstaterade Elvira Wallenstein, 10, som testade lindansens konst.

  • Jennie Hilli-Sjöqvist