06 jul 2016 10:09

06 jul 2016 10:10

Ekudden överklagar

MARIESTAD: Vill ha nytt avtal om asylplatser

Migrationsverket har erbjudit ett 40-tal företag kontrakt för att driva asylboenden. Nordic camping & resor AB var inte ett av dem. De har nu överklagat.

I mitten av juni offentliggjordes Migrationsverkets ramavtal gällande asylboenden, ett 40-tal företag erbjöds då kontrakt. Nu har ramavtalet överklagats i alla regioner. Ett av företagen som inte ingick i ramavtalet var Nordic camping & resor AB, som fram till i våras har drivit asylboende på Ekudden. De har nu överklagat avtalet. I Västra Götaland har totalt fem anbudsgivare överklagat. Överklagan ska nu behandlas av Förvaltningsrätten i Linköping.

Enligt ramavtalet ska asylboendet i Lugnås samt Vallby och Öhns gård få förnyade treårsavtal. Anders Ekström på Migrationsverket säger att det, trots överklagan, inte finns några planer på att avveckla boenden i Mariestad.

I mitten av juni offentliggjordes Migrationsverkets ramavtal gällande asylboenden, ett 40-tal företag erbjöds då kontrakt. Nu har ramavtalet överklagats i alla regioner. Ett av företagen som inte ingick i ramavtalet var Nordic camping & resor AB, som fram till i våras har drivit asylboende på Ekudden. De har nu överklagat avtalet. I Västra Götaland har totalt fem anbudsgivare överklagat. Överklagan ska nu behandlas av Förvaltningsrätten i Linköping.

Enligt ramavtalet ska asylboendet i Lugnås samt Vallby och Öhns gård få förnyade treårsavtal. Anders Ekström på Migrationsverket säger att det, trots överklagan, inte finns några planer på att avveckla boenden i Mariestad.

  • Jennie Hilli-Sjöqvist