03 jul 2016 18:33

03 jul 2016 18:33

Fartfylld fynddag

ULLERVAD: Även regnet besökte Julaloppisen.

Loppisen i Jula överträffar sig själv varje gång. Årets upplaga bjöd på regn, många fynd och intäkter på över 600 000 kronor.

Klockan är 13:30 och bilkaoset vid Ullervads kyrka påminner om det i en asiatisk storstad. Inne på området är det också full fart med människor och saker överallt. En kopp hålls upp, en soffa släpas iväg och en lampa hittar ett nytt hem.

– Det är ett ordnat kaos, säger parkeringsvakten Joakim Stenlund.

Redan på väg ut från loppmarknaden är Bengt Tonegård. I handen har han ett fynd som är lite gammaldags, en kassettbandspelare. Mycket nöjda är även Mohammed och Elham Fatthi från Moholm som lastar släpet fullt med allt från tvättmaskin till cykel.

– Vi har också köpt en dammsugare till våra vänner. Hoppas den fungerar nu, säger Elham.

Klockan 13:50 hörs dunder över fotbollsplanen och de första regndropparna plaskar ner. ”Åska” skriker ett barn och folkmassorna börja röra sig ännu snabbare. Tomt blir det dock inte. Några av de som sitter kvar i regnet och vaktar fynden är Benny Johannsson och Kent Stenberg.

– Våra respektive är på auktionen. Så vi är inte klara än, säger Benny.

Bredvid honom står ett stort, vitt, gammalt skåp som hade flera intressenter.

– Det var värt att stå här från klockan tolv, säger den nye ägaren.

Klockan 14:00 börjar regnet ösa ner ordentligt över försäljningsstånden. Linda Skogsberg och Kicki Fröjd har kommit på en egen lösning för att skydda de stickade prylarna vid deras bord.

– Jag hittade några parasoller som var över, säger Linda.

Himlens öppnande har dock inte haft stor effekt på besökarna som i år igen ligger på sju till åttatusen. Många besökare hittade fynd och vissa, som Jafar Arif och dottern, var glada över att hitta mamman igen bland folkmassorna.

Klockan 14:30 börjar solen titta fram igen och vid auktionen sänks paraplyerna. Ute på parkeringen är det lugnare nu men loppisdagen är långt från över. Särskild för dem som gör succén för Jula BK möjlig varje år.

Klockan är 13:30 och bilkaoset vid Ullervads kyrka påminner om det i en asiatisk storstad. Inne på området är det också full fart med människor och saker överallt. En kopp hålls upp, en soffa släpas iväg och en lampa hittar ett nytt hem.

– Det är ett ordnat kaos, säger parkeringsvakten Joakim Stenlund.

Redan på väg ut från loppmarknaden är Bengt Tonegård. I handen har han ett fynd som är lite gammaldags, en kassettbandspelare. Mycket nöjda är även Mohammed och Elham Fatthi från Moholm som lastar släpet fullt med allt från tvättmaskin till cykel.

– Vi har också köpt en dammsugare till våra vänner. Hoppas den fungerar nu, säger Elham.

Klockan 13:50 hörs dunder över fotbollsplanen och de första regndropparna plaskar ner. ”Åska” skriker ett barn och folkmassorna börja röra sig ännu snabbare. Tomt blir det dock inte. Några av de som sitter kvar i regnet och vaktar fynden är Benny Johannsson och Kent Stenberg.

– Våra respektive är på auktionen. Så vi är inte klara än, säger Benny.

Bredvid honom står ett stort, vitt, gammalt skåp som hade flera intressenter.

– Det var värt att stå här från klockan tolv, säger den nye ägaren.

Klockan 14:00 börjar regnet ösa ner ordentligt över försäljningsstånden. Linda Skogsberg och Kicki Fröjd har kommit på en egen lösning för att skydda de stickade prylarna vid deras bord.

– Jag hittade några parasoller som var över, säger Linda.

Himlens öppnande har dock inte haft stor effekt på besökarna som i år igen ligger på sju till åttatusen. Många besökare hittade fynd och vissa, som Jafar Arif och dottern, var glada över att hitta mamman igen bland folkmassorna.

Klockan 14:30 börjar solen titta fram igen och vid auktionen sänks paraplyerna. Ute på parkeringen är det lugnare nu men loppisdagen är långt från över. Särskild för dem som gör succén för Jula BK möjlig varje år.

  • Birthe Wetter